ΕπικαιρότηταΚόσμος

Πιο καυστικό δεν γίνεται. Το (απολαυστικό) ανέκδοτο του Ράμα για την εμπλοκή Πούτιν στον θάνατο του Πριγκόζιν

Με ένα ανέκδοτο θέλησε να σχολιάσει ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα τις εικασίες γύρω από τον θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν και την πιθανή εμπλοκή του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν.

Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του αφεντικού του μισθοφορικού στρατού Wagner παραμένουν απροσδιόριστες, αλλά πολλοί ειδικοί αναφέρουν ότι ο θάνατός του φαίνεται ως εκδίκηση του Ρώσου προέδρου.

Ο θυμός του Πούτιν την περίοδο της ανταρσίας της Wagner, η εξόντωση αντιπάλων του, η σκληρή στάση που υιοθέτησε το Κρεμλίνο μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, ήταν διάφορα επιχειρήματα που Διεθνείς παρατηρητές επικαλέστηκαν, προκειμένου να επιρρίψουν την ευθύνη στον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου.

Μιλώντας λοιπόν προς τη λήξη ενός πάνελ στο διεθνές συνέδριο “Bled Strategic Forum”, στο Μπλεντ της Σλοβενίας, ενώπιον εκατοντάδων ανθρώπων και των πρωθυπουργών της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Βοσνίας και του Κοσόβου, ο Ράμα άρχισε να αφηγείται μια φανταστική ιστορία, σχετικά με το πώς ο Ρώσος πρωθυπουργός παραπονέθηκε στον Πούτιν, για τη διαφορά ώρας που υπάρχει μεταξύ του δυτικού και του ανατολικού τμήματος της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, ο Ράμα είπε: «Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει ότι η Ρωσία εξετάζει να ενοποιήσει τις ζώνες ώρας. Επειδή υπάρχει διαφορά 9 ωρών μεταξύ του ενός άκρου της χώρας και του άλλου. Ο πρωθυπουργός πήγε στον Πούτιν και είπε: “Κύριε Πρόεδρε, έχουμε πρόβλημα. Εστειλα την οικογένειά μου διακοπές και τους κάλεσα στο τηλέφωνο να τους πω καληνύχτα, αλλά εκεί ήταν πρωί, ήταν στην παραλία. Τηλεφώνησα στον (Γερμανό καγκελάριο) Ολαφ Σολτς για να του ευχηθώ για τα γενέθλιά του, αλλά μου απάντησε ότι τα γενέθλιά του ήταν την επόμενη μέρα. Τηλεφώνησα στον (Κινέζο πρόεδρο) Σι Τζινπίνγκ για να του ευχηθώ το νέο έτος, αλλά μου είπε ότι ήταν ακόμα η παλιά χρονιά”. Και τότε ο Πούτιν απάντησε: “Ναι, συνέβη και σε μένα, τηλεφώνησα στην οικογένεια του Πριγκόζιν για τους συλλυπηθώ για την απώλειά τους, αλλά το αεροπλάνο δεν είχε απογειωθεί ακόμα”».

Πάντως, στο συγκεκριμένο αστείο κάποιοι γέλασαν, ενώ άλλοι παρέμειναν ανέκφραστοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κρεμλίνο απορρίπτει ως «απόλυτο ψέμα» τον ισχυρισμό ότι ο πρόεδρος Πούτιν διέταξε τον θάνατο του Πριγκόζιν για εκδίκηση, αλλά τονίζει ότι θα προχωρήσει σε έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος, ενώ θα εξετάσει και το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα