ΕπικαιρότηταΠολιτικήΥπουργείο Εσωτερικών

Πέτσας: Η κυβέρνηση μειώνει φόρους και αυξάνει τον κατώτατο μισθό

Δεύτερη ευκαιρία θα έχουν χιλιάδες ιδιοκτήτες προκειμένου να ρυθμίσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά των κτισμάτων τους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στον ΑΝΤ1 η νέα ρύθμιση θα περιλαμβάνει υψηλότερα πρόστιμα για όσους καθυστέρησαν να τα δηλώσουν, έτσι ώστε να μην αδικηθούν οι συνεπείς πολίτες.

Ο κ. Πέτσας, σε ερώτηση για την ενεργειακή κρίση και τις συνέπειες που έχει επιφέρει σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι δίπλα σε όσους πλήττονται και ότι από τον Σεπτέμβριο έχουν παρθεί στοχευμένα μέτρα.

Οπως είπε, η κυβέρνηση μειώνει φόρους και αυξάνει τον κατώτατο μισθό.

Αναφορικά με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις είπε ότι οι αποφάσεις θα παρθούν με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, τόνισε, και πρόσθεσε ότι δεν βλέπει τον λόγο να ρισκάρουμε την αποκλιμάκωση που υπάρχει αυτή την στιγμή. «Καλύτερα να προσέχουμε, παρά να έχουμε πισωγύρισμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός μίλησε επίσης και για τις τουρκικές προκλήσεις, με αφορμή και την παρενόχληση μέσω εκπομπής ηχογραφημένου μηνύματος προς το ελικόπτερο που μετέφερε τον Υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Χαρδαλιά.

Οπως τόνισε, σε κάθε εξωτερική απειλή απαντάμε με δύο τρόπουςμε ενίσχυση της αποτροπής και ενότητα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος έκανε λόγο για απειλητική διάθεση της Τουρκίας, η Ελλάδα θέλει να πάει μπροστά την συνεργασία με την Τουρκία μέσα από τον διάλογο, ωστόσο, όπως είπε η ατζέντα είναι συγκεκριμένη και δεν την καθορίζει η Τουρκία.

Παραλλήλως, σημείωσε ότι θεωρεί λάθος την στάση εκείνων που τήρησαν αποστάσεις από την ελληνογαλλική συμφωνία.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη, ο κ. Πέτσας είπε ότι όπως πολλές φορές έχει αναφέρει ο πρωθυπουργός, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα