ΔήμοιΔήμος Πετρούπολης

Πετρούπολη: Καταδίκη του νομοσχεδίου περί ναρκωτικών

Ψήφισμα καταδίκης του νομοσχεδίου νομιμοποίησης των ναρκωτικών εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πετρούπολης.

Συγκεκριμένα:

Σε μία περίοδο που σβήνουν από τη ζωή της νέας γενιάς και του λαού τα δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με τη στήριξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος του Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ) έχει επιχειρήσει να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή ένα άκρως επικίνδυνο νομοσχέδιο, που νομιμοποιεί τη χρήση των ναρκωτικών!

Αυτοί που οδηγούν τον λαό καθημερινά στη χρεοκοπία, που τον καλούν σε αμέτρητες θυσίες για να σωθούν οι καπιταλιστές, που ποινικοποιούν κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, που επιστρατεύουν απεργούς είναι οι ίδιοι που προωθούν με νόμο τη νομιμοποίηση και διάδοση των ναρκωτικών.

Η εξάπλωση των ναρκωτικών βολεύει στο πέρασμα της πολιτικής που χαντακώνει τη νεολαία και τις λαϊκές οικογένειες. Γιατί τα ναρκωτικά είναι ένα ακόμη μέσο καταστολής των συνειδήσεων.

Θέλουν το λαό μαστουρωμένο, σπρωγμένο στην απάθεια, την αδράνεια, στην υποταγή, μέσω των ναρκωτικών. Θέλουν να μάθουν την κοινωνία «να ζει με τα ναρκωτικά» και τα αδιέξοδα που γεννά το σάπιο και εκμεταλλευτικό σύστημά τους.

Άλλωστε, η ναρκωυποταγή είναι δοκιμασμένη μέθοδος των μηχανισμών του συστήματος για να καλλιεργούν την υποταγή και την παραίτηση. Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσονται και η προώθηση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης, καθώς και η επέκταση των μονάδων υποκατάστασης που χορηγούν μεθαδόνη, που συντηρούν και ανακυκλώνουν το πρόβλημα.

Εμπορεύονται ακόμα και τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία για να θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες. Την ίδια ώρα που συρρικνώνουν τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα, οδηγούν τα Κέντρα Πρόληψης σε κλείσιμο και πετούν τους εργαζομένους στο δρόμο.

Αποδεικνύεται και από αυτό ότι είναι πρόσχημα και υποκρισία το δήθεν ενδιαφέρον για τους χρήστες που βρίσκονται στις φυλακές και όχι σε θεραπευτικά προγράμματα. Σηκώνουμε κραυγή αντίθεσης και καταδίκης του κατάπτυστου νομοσχεδίου!

Λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά και στη νομιμοποίησή τους! Λέμε όχι στο διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά! Όλα τα ναρκωτικά είναι επικίνδυνα!

Καλούμε και το λαό της Πετρούπολης να ξεσηκωθεί για να αποτραπεί η νομιμοποίηση των ναρκωτικών!

Κανένας νέος μαθητής, άνεργος, εργαζόμενος να μην χαρίσει τη ζωή του σε κανέναν!

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πετρούπολης

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι