ΕπικαιρότηταΚόσμος

Πέθανε 88 ετών ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Χέρμπερτ Κολ – Υπήρξε ιδιοκτήτης των Milwaukee Bucks

Εφυγε από τη ζωή σε ηλίκία 88 ετών, χθες το απόγευμα, μετά από μία σύντομη ασθένεια, ο Χέρμπερτ Κολ, πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ και πρώην ιδιοκτήτης των Milwaukee Bucks.

Ο θάνατος του πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ ανακοινώθηκε από το Ιδρυμα Herb Kohl.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Χέρμπερτ Κολ, έβαζε πάντα τους ανθρώπους σε προτεραιότητα, από τους υπαλλήλους του και τις οικογένειές τους μέχρι τους πελάτες του και τις αμέτρητες φιλανθρωπικές οργανώσεις και προσπάθειες», ανέφερε η JoAnne Anton, διευθύντρια δωρεών του Herb Kohl Philanthropies.

«Το Herb Kohl Way δεν είναι απλώς το όνομα ενός δρόμου μπροστά από το Fiserv Forum. Το Herb Kohl Way συνοψίζει τέλεια μια κληρονομιά ταπεινότητας, δέσμευσης, συμβιβασμού και καλοσύνης προς αμέτρητους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε, τους υπηρέτησε και τους βοήθησε στην πορεία. Αυτές οι αξίες θα συνεχίσουν να ζουν μέσω του Ιδρύματός του».

Ο Κολ γεννήθηκε στο Μιλγουόκι, όπου ήταν παιδικός φίλος του Bud Selig, ο οποίος στη συνέχεια έγινε επίτροπος του MLB. Οι δυο τους συγκατοικούσαν στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν και παρέμειναν φίλοι στην ενήλικη ζωή τους.

Το 1985, ο Kohl αγόρασε τους Bucks για 18 εκατομμύρια δολάρια
“Είμαι ευχαριστημένος, χαρούμενος και ενθουσιασμένος”, είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου. “Οι Μιλγουόκι Μπακς είναι στο Μιλγουόκι και θα παραμείνουν στο Μιλγουόκι”.

Αργότερα σημείωσε: “Οι Μιλκς είναι η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου: “Η ευκαιρία που μου δόθηκε να αγοράσω και να κρατήσω την ομάδα εδώ στο Μιλγουόκι είναι μια από τις πιο μοναδικές και τυχερές εμπειρίες που έχω απολαύσει ποτέ”.

Η ομάδα βρισκόταν στη μέση της έκτης συνεχόμενης νικηφόρας σεζόν της όταν την αγόρασε ο Κολ, και συνέχισε να έχει νικηφόρα αποτελέσματα στις πρώτες έξι σεζόν με τον Κολ ως ιδιοκτήτη. Η ομάδα βελτιώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Το 1988 έθεσε υποψηφιότητα για τη Γερουσία

Το 1988, αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τη Γερουσία, μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του γερουσιαστή William Proxmire, και νίκησε την τότε πολιτειακή γερουσιαστή Susan Engeleiter, υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων.

Κέρδισε την επανεκλογή του το 1994, το 2000 και το 2006.

Ο Κολ δεν δέχθηκε ποτέ αύξηση μισθού στη Γερουσία.

Κάθε χρόνο λάμβανε μισθό 89.500 δολαρίων, τον ίδιο μισθό που έπαιρνε όταν μπήκε στη Γερουσία το 1989, επιστρέφοντας τα υπόλοιπα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: AP

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα