Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Περιπατητική Ημερίδα στο Ρέμα Πικροδάφνης

Η Περιφέρεια Αττικής προσκαλεί τους πολίτες στην Περιπατητική Ημερίδα σχετικά με την ποιότητα υδάτων στο Ρέμα Πικροδάφνης, στις 2 Φεβρουαρίου 2017.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Αύξηση της Γνώσης και της Ευαισθητοποίησης σχετικά με την Ανασύσταση και Αποκατάσταση των Υγρότοπων Αττικής» στο πρόγραμμα «GR02-Ολκληρωμένη Διαχείριση Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων», του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ) 2009-2014. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από τον ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014 (85% ΧΜ ΕΟΧ, 15% Εθνικοί Πόροι).

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της γνώσης, η αύξηση της ευαισθητοποίησης για 50 υγροτόπους της Αττικής και η επιστημονική τεκμηρίωση της οριοθέτησης των υγροτόπων αυτών.

Επίσης, η επιστημονική τεκμηρίωση για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων προστασίας, διαχείρισης και αποκατάστασης θα πραγματοποιηθεί στις περιοχές:

• Ρέμα Πικροδάφνης και της εκβολής του

• Ελος Βουρκάρι Μεγάρων και υγρότοπος Πάχης

• Λίμνη Κουμουνδούρου

• Παράκτιο έλος Σχινιά

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Αττικής.

Εταίροι του έργου είναι το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα και το Νορβηγικό Ερευνητικό Ινστιτούτο ΝΙΟΒΙΟ.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής