ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Πειραιάς: Ισχυρή έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Φίλωνος

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην είσοδο πολυκατοικίας όπου στεγάζονται γραφεία στην οδό Φίλωνος, στο κέντρο του Πειραιά, γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές υλικές ζημιές το κτίριο και παρακείμενα καταστήματα.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Λόγω του συμβάντος η Φίλωνος αποκλείστηκε από την αστυνομία και συγκεκριμένα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Αγνωστοι προσέγγισαν το συγκεκριμένο κτίριο στο οποίο στεγάζονται γραφεία, όπως δικηγορικά γραφεία, ναυτιλιακή εταιρεία, ένα ασφαλιστικό πρακτορείο, αλλά και καταστήματα, στο ισόγειο και τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό, σύμφωνα με το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εμπρηστικών Μηχανισμών όπου βρήκε και τα υπολείμματα από βραδύκαυστο φιτίλι.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί μία ισχυρότατη έκρηξη, δεν υπήρξε εστία φωτιάς, ωστόσο οι ζημιές από το ωστικό κύμα ήταν τεράστιες και το σημείο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Η κάμερα για λίγα δευτερόλεπτα κουνιέται από το ωστικό κύμα κατά τη διάρκεια της έκρηξης και διακρίνονται να πέφτουν σκόνες. Το ωστικό κύμα ήταν ιδιαίτερα ισχυρό.

Να σημειωθεί ότι από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα που βρίσκονται 300 μέτρα από το σημείο της έκρηξης

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα