ΕπικαιρότηταΠολιτική

Παύλος Γερουλάνος: “Δεν ενδιαφέρεστε για τους ανθρώπους, βλέπετε αριθμούς”

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που αφορά στους servicers με φόντο και την αναμενόμενη παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη για το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια, εξαπέλυσε ο Παύλος Γερουλάνος.

«Εσείς πιστεύετε ότι για να σώσουμε τους δανειολήπτες, πρέπει να έχουμε δυνατές τράπεζες, εμείς πιστεύουμε ότι για να σώσουμε τις τράπεζες, πρέπει να έχουν δυνατούς δανειολήπτες», είπε ο κ. Γερουλάνος κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, για να επισημάνει ότι δεν φέρνει λύση, άλλα βλέπει επιφανειακά τους αριθμούς, χωρίς να ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους.

«Βλέπετε κάτι κοινό στις προτάσεις μας; Αφορούν ανθρώπους. Οχι τράπεζες. Αφορούν ανθρώπους που, αν νιώσουν πιο δυνατοί, θα κάνουν και τις τράπεζες πιο δυνατές. Διότι, θα μπουν στην παραγωγική διαδικασία. Αφορούν χιλιάδες νοικοκυριά που, σήμερα, είναι εκτός οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα: “Εάν δεν μπορείτε να δείτε τον άνθρωπο πίσω από το δάνειο, δείτε τουλάχιστον ότι οι άνθρωποι που μπορούν να απογειώσουν την οικονομία με τη δουλειά, την κατανάλωση και τις επενδύσεις τους, είναι σήμερα με τα χέρια δεμένα. Και ότι αυτό το νομοσχέδιο, δεν τα λύνει. Γι’ αυτό δεν μπορούμε να ψηφίσουμε το Νομοσχέδιο στη σημερινή του μορφή. Ενα Νομοσχέδιο, που λέει ότι λύνει το πρόβλημα, ενώ στην πραγματικότητα αγοράζει μόνο χρόνο για εσάς, τις τράπεζες και τα funds, δεν είναι το Νομοσχέδιο που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία”.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα