Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Πάτρα: Γνωριμία με τα έργα της Ε.Ε. στην Περιφέρεια!

Εκδήλωση προκειμένου οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας να γνωρίσουν από κοντά τα έργα που έχουν υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε κάθε γωνιά και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας πραγματοποιείται το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαίου 2016 στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με ανοικτή του πρόσκληση καλεί όλους τους πολίτες στην εκδήλωση γνωριμίας με τα έργα της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία διοργανώνεται στην Πάτρα, στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 18.00-21.30.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παρουσιάσουμε στους συμπολίτες μας τα έργα που γίνονται στην περιοχή μας. Να ξέρουν πού πηγαίνουν τα χρήματα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια και που γίνονται έργα που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τουςΣτην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζουμε σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε και να διεκδικούμε όλο και περισσότερα πράγματα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και προσέθεσε: «Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους να έρθουν στην εκδήλωση. Θέλουμε να δουν οι συμπολίτες μας πού δουλεύουμε, πώς δουλεύουμε και τι ακριβώς κάνουμε!».

Τη διοργάνωση έχουν η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το Europe Direct – Πάτρας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου» (Europe in my Region 2016).
Η εκδήλωση περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης κοινού µε αφίσες, προβολή βίντεο, μουσικά δρώμενα κ.ά.
Παράλληλα, στο χώρο της εκδήλωσης μπορείτε να αναζητήσετε τη σχετική πινακίδα για να συμμετέχετε στο κυνήγι θησαυρού – treasure hunt που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για τη συγκεκριμένη δράση, οι πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα κυνήγι θησαυρού που θα διεξαχθεί σε 18 χώρες και συνολικά 45 Περιφέρειες. Οι «κυνηγοί», θα πρέπει να βρουν κρυμμένα στοιχεία διασκορπισμένα σε ολόκληρη την Ευρώπη και να λύσουν ένα online κουίζ, και θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα ταξίδι σε μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2613611403, 2613611407

 

Προτεινόμενα