ΕλλάδαΕπικαιρότητα

“Κιβωτός του Κόσμου”: Ο εισαγγελέας δείχνει στον πατέρα Αντώνιο το εδώλιο του κατηγορουμένου

Τον δρόμο που οδηγεί στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας τον ιδρυτή της “Κιβωτού του Κόσμου” πατέρα Αντώνιο, για αδικήματα που αφορούν σε κατάχρηση ανηλίκου, δείχνει με πρότασή του ο εισαγγελέας προς το Δικαστικό Συμβούλιο.

«Θέλουμε να δικαστούμε για να φανεί το μέγεθος του ψεύδους και της σκευωρίας. Σύντομα θα φανούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτής της σκευωρίας που μοναδικό στόχο είχαν την “πειρατική” εισβολή στην Κιβωτό του Κόσμου», ανέφερε ο πατέρας Αντώνιος, μιλώντας στο Star.

Στην εισαγγελική πρόταση για τον πατέρα Αντώνιο, ο εισαγγελικός λειτουργός αξιολογώντας τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας εισηγείται την παραπομπή του πατέρα Αντωνίου σε δίκη για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου, με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη.

Κατά τον εισαγγελέα, έχουν προκύψει από την διαδικασία της ανάκρισης επαρκείς ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου ώστε να παραπεμφθεί στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, με βάση τις καταγγελίες δύο ανηλίκων, φιλοξενουμένων σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

«Εκμεταλλεύθηκε την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά»

Οπως αναφέρει ο κ. Νομικός, «ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων», προέβη στις πράξεις που του αποδίδονται.

Ο εισαγγελέας τονίζει ότι «ο κατηγορούμενος αρνείται συνολικά τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα οποίος παράπεισε και υποκίνησε τον έτερο παθόντα, να καταθέσει ότι έπεσε θύμα γενετήσιας παρενόχλησης και προσκομίζει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να αντικρούσει την σε βάρος του κατηγορία»

Ωστόσο, σημειώνει ότι «οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες».

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη του πατέρα Αντώνιου στο εδώλιο τον έχουν τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, τα μέλη του οποίου θα κρίνουν το συγκεκριμένο θέμα με βούλευμά τους τις επόμενες ημέρες.

Ο εισαγγελέας ζητά επίσης προς το Δικαστικό Συμβούλιο να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που μετά την απολογία του, είχαν επιβληθεί στον πατέρα Αντώνιο περί απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης μια φορά τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και εγγυοδοσίας, μέχρι τη διεξαγωγή της Δίκης του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα