ΕπικαιρότηταΠολιτική

ΠΑΣΟΚ: Οι “καρατομήσεις” μελών του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ομολογία επιτελικού φιάσκου

Tην κυβέρνηση για την παραπομπή της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ στη δικαιοσύνη, επικρίνει εντόνως το ΠΑΣΟΚ.

«Οι “καρατομήσεις” μελών του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ συνιστούν ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας. Η κυβέρνηση είναι έκθετη. Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ανέχεται τις εγκληματικές αστοχίες του υπουργού του. Οι Ελληνες αγρότες όμως όχι», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση του Κινήματος, στην οποία επίσης σημειώνεται ότι πρόκειται για άλλο ένα “επιτελικό φιάσκο”, με θύματα αυτήν τη φορά τους Eλληνες αγρότες, το οποίο “αποκαλύπτει την αναξιοπιστία και τη διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης”.

«Στις 27 Οκτωβρίου καταβλήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η μικρότερη προκαταβολή βασικής ενίσχυσης που έχει δοθεί τα τελευταία χρόνια στον αγροτικό κόσμο στη χώρα μας, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Απόρροια της κακής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης και της ανύπαρκτης διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς και παραγωγούς. Το συνολικό εγκεκριμένο χρηματικό ποσό της βασικής ενίσχυσης για το 2023 ανέρχεται σε 829 εκατομμύρια euro, μειωμένο κατά 239 εκατομμύρια euro, σε σχέση με πέρυσι», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Ο αρμόδιος υπουργός ήταν ως φαίνεται ιδιαίτερα απασχολημένος να εκβιάζει ψηφοφόρους προς χάριν του κ. Αγοραστού και χθες “έπεσε από τα σύννεφα”»…, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχει ζητήσει την παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι “η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”, ήταν τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρήθηκαν στις τελευταίες πληρωμές.

Κατά τις ίδιες πηγές η απόφαση αυτή, έχει σχέση εκτός από τις δυσλειτουργίες στην τελευταία πληρωμή και με έγγραφα διοικητικών Αρχών, όπου έχουν εντοπίσει σοβαρά προβλήματα τα οποία, όπως ανέφεραν, εκθέτουν  τον Οργανισμό και κατ’ επέκταση τη χώρα, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα