ΔήμοιΔήμος Αγίας Παρασκευής

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο χορός των pokemon»

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προσκαλεί τους πολίτες στην παρουσίαση του Σύγχρονου Πολιτικού και Κοινωνικού Μυθιστορήματος του Γιώργου Καπράνου με τίτλο «Ο χορός των pokémon» από τις Εκδόσεις Ιωλκός, τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στις 19:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Λεωφόρος Μεσογείων 415-417).

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο εκδότης Κωνσταντίνος Κορίδης και ο συγγραφέας.

Αποσπάσματα του έργου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Λεωνίδας Χρυσομάλλης και Κατερίνα Μιλιώτη. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Εύα Μαυρογένη.


Πολιτικό μυθιστόρημα

Το πολιτικό και κοινωνικό μυθιστόρημα “Ο χορός των Pokemon” επιχειρεί μία ρεαλιστική απεικόνιση της σύγχρονης κοινωνικής μας ζωής.

Οι ήρωές του είναι πρόσωπα καθημερινά. Τα συναντάμε σε κάθε βήμα και είναι συνοδοιπόροι μας στις αγωνίες, στην απόγνωση, στις ελπίδες για συντροφικότητα, για αγάπη, αλλά και στις απογοητεύσεις της σύγχρονης ζωής.

Είναι οι άνθρωποι που γαλουχήθηκαν μες στο εικονικό περιβάλλον μιας πλαστής ευημερίας, μιας κίβδηλης επιτυχίας κι ευτυχίας χωρίς αντίκρισμα.

Ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου, ο Σταύρος Καρτάλης, είναι ένας νέος άνδρας τριάντα δύο χρονών παιδί μιας προβληματικής οικογένειας. Η δύσκολη συμβίωση των γονιών του είχε αρνητική επίδραση στον ψυχισμό του.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, όπου και αρίστευσε. Όμως, η έντονη φιλοδοξία του για τη δικηγορία δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Η ανυπαρξία οικονομικών πόρων, τον υποχρέωσε να καταταγεί στην αστυνομία. Αυτή η πορεία της ζωής δεν τον ικανοποιούσε και κυριολεκτικά ασφυκτιούσε.

Η οικονομική καταστροφή της χώρας, που ήρθε σαν θύελλα να σαρώσει τα πάντα, διατάραξε και τη ζωή του Σταύρου. Μέσα σε αυτό το κλίμα της γενικής ευτέλειας και κατάπτωσης, κάποια τυχαία περιστατικά και δύο γυναίκες σημάδεψαν τη ζωή του και τον οδήγησαν στην αυτογνωσία και στην ψυχική λύτρωση.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι