ΕπικαιρότηταΚΕΔΕΠολιτικήΦορείς-Οργανισμοί

Παρέμβαση Τσίπρα ζητάει η ΚΕΔΕ

Προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργό προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των 256 Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας που λειτουργούν στους Δήμους, ζήτησε η ΚΕΔΕ με επιστολή του προέδρου της Γιώργου Πατούλη.

Οι Δομές αυτές είναι Κοινωνικά Παντοπωλεία, Συσσίτια, Γραφεία Διαμεσολάβησης, Τράπεζες Χρόνου, Ανοιχτά Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, Υπνωτήρια κ.ά. Σύμφωνα με έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, καταληκτική ημερομηνία χρηματοδότησης των Δομών Φτώχειας από το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ είναι η 31η Οκτωβρίου.

Μετά την ημερομηνία αυτή, η λειτουργία των Δομών Φτώχειας εντάσσεται μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει στον πρωθυπουργό:

«Με δεδομένο ότι καθυστερούν οι διαδικασίες έναρξης των προγραμμάτων που θα χρηματοδοτήσουν τη λειτουργία των Δομών Φτώχειας, είναι ορατός ο κίνδυνος να σταματήσει για απροσδιόριστο διάστημα η λειτουργία τους, με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τους ωφελούμενους, όσο και για το προσωπικό που απασχολείται σε αυτές, που στην πλειοψηφία τους είναι νέοι επιστήμονες».

Η ΚΕΔΕ ζητεί να δοθεί πεντάμηνη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος με χρηματοδότηση από το Εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και να επισπευτούν οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας των δομών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, δεδομένου ότι τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα δεν έχουν ξεκινήσει να εντάσσουν τις νέες δομές.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα