ΔήμοιΔήμος ΑιγάλεωΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Παρεμβάσεις στο Μπαρουτάδικο από Δήμο και Περιφέρεια

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Αναβάθμιση δικτύου πυρασφάλειας και αντικατάσταση αντλιών για το άλσος του Δήμου Αιγάλεω», υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, το έργο έχει ως στόχο τη βελτίωση του δικτύου πυρασφάλειας, ενώ θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για την αντικατάσταση των αντλιών άρδευσης στο άλσος «Μπαρουτάδικο» στο Αιγάλεω.

Μεταξύ άλλων, θα εκτελεστούν εργασίες για την αντικατάσταση του πυροσβεστικού συγκροτήματος αντλιών με καινούργιο, καθώς και των κατεστραμμένων πυροσβεστικών φωλεών.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί τοποθέτηση πλαστικής υπέργειας δεξαμενής πυρόσβεσης σε παρακείμενο χώρο του αντλιοστασίου πυρόσβεσης για τη δημιουργία εφεδρικής δεξαμενής συμπληρωματικά της υφιστάμενης υπόγειας που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες άρδευσης του άλσους, ενώ θα γίνει αναβάθμιση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ισχύος, αυτοματισμού και των υδραυλικών εγκαταστάσεων των αντλιών άρδευσης του άλσους.

Παραλλήλως, ο Δήμος Αιγάλεω αναλαμβάνει τη δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι