Άλλοι ΔήμοιΔήμοι

Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες γεώτρησης στην τοποθεσία Πριάλα της Τοπικής Κοινότητας Ριζοβουνίου. Το νερό που θα αντληθεί με την τοποθέτηση καινούργιας αντλίας, θα ενισχύσει σημαντικά το υπάρχων δίκτυο Ριζοβουνίου, Παπαδατών, Νικολιτσίου και Μελιανών.

Παράλληλα, υπάρχει σχεδιασμός να ενισχυθεί μελλοντικά και το δίκτυο Θεσπρωτικού, καθώς η ποσότητα του νερού έχει μεγάλη επάρκεια.

Επίσης, ο Δήμος Ζηρού έχει ήδη προχωρήσει στην επισκευή του αντλιοστασίου και τμήματος του δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Νικολιτσίου, σε αντικατάσταση δύο αντλιών στην Τ.Κ. Πολυσταφύλου, στον καθαρισμό και στην αντικατάσταση σωλήνων με ανοξείδωτες στην κεντρική δεξαμενή της Παλαιάς Φιλιππιάδας, σε επισκευές των αντλιοστασίων βιολογικού καθαρισμού στην Αγία Κυριακή και περιοχή φρεάτιο Δώνου στη Φιλιππιάδα, ενώ πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθούν οι αντικαταστάσεις αντλιών σε Θεσπρωτικό και Ασσο.

Ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, σημείωσε σχετικά:

«Το μεγαλύτερο τμήμα του Δήμου Ζηρού διαθέτει ένα παλιό δίκτυο ύδρευσης. Με διαρκείς παρεμβάσεις μας, καθαρισμούς αντλιοστασίων, αντικαταστάσεις σωλήνων και αντλιών, επιδιώκουμε την αναβάθμιση του δικτύου και την διασφάλιση υψηλής ποιότητας νερού.

Η γεώτρηση της Πριάλας θα ενισχύσει το δίκτυο ύδρευσης των Τ.Κ. της Λάκκας Θεσπρωτικού και ουσιαστικά θα εξασφαλίσει την επάρκειά τους σε νερό. Οι παρεμβάσεις μας στον νευραλγικό τομέα της ύδρευσης, θα συνεχιστούν σε όλο το δίκτυο του Δήμου».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι