Άλλοι ΔήμοιΔήμοι

Παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων ζητάει ο Μπουτάρης

Τις παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων που πρόσκεινται στην παράταξη του ζήτησε ο Γιάννης Μπουτάρης, μετά το αντάρτικο στελεχών της «Πρωτοβουλίας», για τα τραπεζοκαθίσματα σε πεζόδρομους της Θεσσαλονίκης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Κουράκης, Ζέρβας, Αβραμόπουλος, Παπαναστασίου και Αρβανίτης ψήφισαν λευκό και προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Γ. Μπουτάρης έκανε λόγο για συστηματική πλέον εσωτερική αντιπολίτευση αναφερόμενος στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και στο ενδοπαραταξιακό «λευκό» για το ζήτημα με τα τραπεζοκαθίσματα.

Ο Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε:

«Έχουμε μια συστηματική εσωτερική αντιπολίτευση πια. Και λυπάμαι που το λέω αλλά η αντιπολίτευση δεν βασίζεται σε ουσιαστικές αντιρρήσεις οι οποίες μπορεί να λύνονται κάλλιστα στην δημοτική ομάδα, αλλά υπάρχει μια διάθεση προσωπικής προβολής ότι εμείς μπορούμε να φροντίζουμε την πόλη καλύτερα από εσάς. Αυτό είναι δεδομένο.

Δεν μπορώ να τους διαγράψω. Η Πρωτοβουλία δεν είναι κόμμα που έχει τη δυνατότητα διαγραφής σε θέμα διαφωνίας. Έχουμε συμφωνήσει ότι όποιο πρόβλημα ή διαφωνία, θα την λύνουμε στην δημοτική ομάδα.

Ο Ανδρέας Κουράκης διαφωνεί για τα πάντα και μόνιμα ψηφίζει λευκό. Εγώ ξέρω ότι σε μια τέτοια περίπτωση παραιτείσαι από δημοτικός σύμβουλος. Διότι δεν εξελέγη ο Κουράκης και ο κάθε Κουράκης για τα γλυκά του τα μάτια αλλά με τη σημαία της Πρωτοβουλίας.

Ζητώ να παραιτηθούν από δημοτικοί σύμβουλοι. Το λέω για όλους ανεξαιρέτως. Αυτός που διαφωνεί συστηματικά με την γραμμή της Πρωτοβουλίας και αυτός ο οποίος όχι μόνο δεν φέρνει το πρόβλημα να το λύσει στην δημοτική ομάδα, αλλά του αρέσει να το λύνει μπροστά στην τηλεόραση και με διάφορους βερμπαλισμούς να κάνει ότι είναι αυτός ο προστάτης της πόλης.

Το ίδιο σημαίνει και για τον Ζέρβα και για ένα σωρό άλλους. Είναι πρόβλημα».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι