ΕπικαιρότηταΠολιτική

Παπαδημούλης: “Ταμείο μετά τις εκλογές – Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας όταν έχεις σε έναν μήνα εκλογές”

Είναι αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να διαχειριστεί την εκλογική συντριβή την επομένη των εκλογών.

Επ’ αυτού, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας πριν από τις δεύτερες κάλπες.

«Μετά τις εκλογές θα κάνουμε ταμείο και εκτιμώ ότι τα συλλογικά μας όργανα θα δρομολογήσουν και μια διαδικασία συνεδριακή έκτακτη», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για ήττα – σοκ για το κόμμα του.

Παπαδημούλης: “Εμείς είχαμε θέσει τον στόχο της πρωτιάς”

Οπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Παπαδημούλης, «οι δημοσκοπήσεις έδιναν μέχρι και την Παρασκευή προ των εκλογών, 6 με 7 μονάδες διαφορά. Εμείς είχαμε θέσει τον στόχο της πρωτιάς και πιστεύαμε ότι θα πάμε καλύτερα από τις δημοσκοπήσεις. Και το αποτέλεσμα είναι 20 μονάδες διαφορά. Αρα, είναι μια ήττα – σοκ και δείχνει ότι πέρα από αδυναμίες και λάθη στη διάρκεια της τετραετίας, είχαμε μια αποσυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εβδομάδες που δεν τις έπιασαν ούτε τα ραντάρ των δημοσκόπων, ούτε εμείς. Επίσης, είναι σε αναντιστοιχία με το κλίμα που παίρναμε στις συγκεντρώσεις».

Πρόσθεσε δε, ότι «αυτό το βουβό κλίμα δεν εκφράστηκε με διαμαρτυρία εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά με αποσυσπείρωση στον χώρο της δημοκρατικής αντιπολίτευσης».

“Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας όταν έχεις σε έναν μήνα εκλογές”

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, «για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πλέον ένας στόχος: Στις εκλογές που γίνονται σε έναν μήνα, με επικεφαλής τον Τσίπρα, εν κινήσει να κάνουμε τις διορθώσεις που θα μας κάνουν να πάμε καλύτερα».

Οπως ανέφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή την ήττα-σοκ ενισχύοντας τη συλλογικότητά του και τη συνοχή του και επενδύοντας στο μέλλον, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν τίθεται θέμα ηγεσίας όταν έχεις σε έναν μήνα εκλογές».

Πρόσθεσε δε, ότι «μετά τις εκλογές θα κάνουμε ταμείο και πιστεύω, εκτιμώ ότι τα συλλογικά μας όργανα θα δρομολογήσουν και μια διαδικασία συνεδριακή έκτακτη. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ηγέτης που ανέβασε το κόμμα μας από το 4-5% στο 35% και στην κυβέρνηση και παραμένει ένα μεγάλο κόμμα παρά την μεγάλη μας ήττα. Εξελέγη (ο Αλέξης Τσίπρας) με 99% πρόσφατα από πολλούς και αυτή τη στιγμή με τη σύμφωνη γνώμη όλων μας, είναι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα