Περιφέρεια Δυτικής ΜακεδονίαςΠεριφέρειες

Οριστικό τέλος στη μόλυνση της λίμνης Βεγορίτιδας

Η αντιμετώπιση του χρόνιου περιβαλλοντικού προβλήματος της ευρύτερης περιοχής Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου που προέρχεται από τα λύματα που εισρέουν στον ποταμό Σουλού, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη.

Συμμετείχαν οι δήμαρχοι Εορδαίας και Αμυνταίου, Σάββας Ζαμανίδης και Κώστας Θεοδωρίδης αντίστοιχα, ο εντεταλμένος σύμβουλος για την παρακολούθηση του ΕΣΠΑ, Σταύρος Γιαννακίδης και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής, Χαράλαμπος Κιουρτσίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε στους δύο δημάρχους ότι σύντομα θα βγει μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, η πρόσκληση που θα περιλαμβάνει και τη διαχείριση λυμάτων που θα καταλήγουν σε ευαίσθητους αποδέκτες (λίμνες, ποτάμια κλπ.).

Μετά τη σύσκεψη, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, τόνισε:

«Eνα έγκλημα στο περιβάλλον θα λάβει τέλος. Eνα πάγιο αίτημα των κατοίκων θα ικανοποιηθεί αλλά και ο αγώνας των δημάρχων θα δικαιωθεί.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει σχετική πρόσκληση, ώστε να δώσουμε λύση και σε αυτό το πρόβλημα, προστατεύοντας τους οικισμούς μας, τη λίμνη Βεγορίτιδα και το περιβάλλον.

Για να έχουμε δίκαιη ανάπτυξη, βιώσιμη και με περιβαλλοντική προσέγγιση».

 

Προτεινόμενα