ΔήμοιΔήμος Αγίας Παρασκευής

«Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη»

Η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αγίας Παρασκευής συμμετείχε σε μια ιστορική συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο: «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη», η οποία παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε μετά από επιθυμία του ίδιου του συνθέτη και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσιάστηκαν μερικά από τα αριστουργηματικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη από 10 χορωδίες με 300 χορωδούς, συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας.

Στη συναυλία παρουσιάστηκαν τραγούδια από τους ποιητικούς κύκλους Μικρές Κυκλάδες, Επιτάφιος, Άξιον Εστί, Επιφάνεια, Όμορφη Πόλη, Αρχιπέλαγος, Πολιτεία, Λιποτάκτες, Χαιρετισμοί και Γειτονιά των Αγγέλων, σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα του διακεκριμένου μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη, ο οποίος διεύθυνε το έργο.

Τα κείμενα για την παράσταση έγραψε ο βραβευμένος συγγραφέας και ποιητής Γιώργος Μπλάνας και τα ερμήνευσαν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Βίκυ Παπαδοπούλου, με τη σκηνοθετική επιμέλεια της Σοφίας Σπυράτου.

Συμμετείχαν ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μίλτος Πασχαλίδης και οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Μπάμπης Βελισσάριος και Παντελής Κοντός.

Παρόντες στο Μέγαρο ήταν ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος είχε και σύντομη συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, παρουσία του δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Βλάχος, ο δημοτικός σύμβουλος Σ. Παπαμιχαήλ, πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ και πολλοί Αγιοπαρασκευϊώτες.

Η συναυλία θα παρουσιαστεί και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 στις 20:30.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι