ΠΕΔΑΦορείς-Οργανισμοί

Ολα όσα έγιναν στο 9ο forum Αυτοδιοίκησης

Εντονότατος προβληματισμός για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης στη χώρα αναπτύχθηκε στο «9ο Forum Αυτοδιοίκησης» που διοργάνωσε η Ενωση Δημάρχων Αττικής με την ΠΕΔΑ, το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου 2017 στο Πόρτο Χέλι.

Οι προβληματισμοί και οι προτάσεις που συζητήθηκαν, είχαν άμεσο αποδέκτη τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος αφού απεύθυνε χαιρετισμό, παρέμεινε και παρακολούθησε μέχρι το τέλος τις εργασίες του Forum.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης εκπρόσωποι των κομμάτων, ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και τομεάρχης της Αυτοδιοίκησης Τόνια Αντωνίου καθώς και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κων/νος Κατσίκης. Επίσης, παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος και Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Στην τοποθέτησή του, ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου δήλωσε ότι αυτή την περίοδο έχει ανοίξει ο διάλογος για τις μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση τόσο με το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί, όσο και με το διάλογο για τον νέο Καλλικράτη, όσο και για την αναθεώρηση του συντάγματος.

Οι όποιες μεταρρυθμίσεις γίνουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα συμφωνίας όλου του πολιτικού συστήματος, ακριβώς γιατί αποτελούν ρύθμιση για το διοικητικό μοντέλο της χώρας.

Πρωτίστως όπως επεσήμανε ο κ. Φιλίππου, σε όλο το εγχείρημα θα πρέπει τον κύριο λόγο να έχει η ίδια η Αυτοδιοίκηση της χώρας.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:ΠΕΔΑ