Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΠεριφέρειες

Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την 14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που οργανώνει, από 18 έως 21 Σεπτεμβρίου 2014, η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής).

Συνδιοργανωτές της γιορτής, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝΚΑ ΑΕ, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου-Καρδίτσας και η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών-Παράρτημα Καρδίτσας.

Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων-δηλώσεων συμμετοχής για την Πανελλαδική Εκθεσιακή αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και οικολογικών δραστηριοτήτων που, όπως κάθε χρόνο, θα λειτουργήσει στο άλσος του Παυσιλύπου.

Εκτός από την Πανελλαδική Εκθεσιακή αγορά, η 14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας περιλαμβάνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα τις αρνητικές επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (μεταλλαγμένα), όπου αφιερώνεται η φετινή διοργάνωση, αλλά και μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ομιλίες – συζητήσεις, εργαστήρια, οικολογικά και καλλιτεχνικά δρώμενα και δράσεις για τα παιδιά.

Στόχος της Γιορτής είναι η ενημέρωση και πληροφόρηση της κοινωνίας γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και βιολογικά προϊόντα, αλλά και η κατάθεση μιας άλλης πρότασης, ενός εναλλακτικού τρόπου παραγωγής και τρόπου ζωής προς κάθε πολίτη και φυσικά και προς αγρότες και καταναλωτές.

Η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας ξεκίνησε από το έτος 2001 και από τότε συνεχίζει ανελλιπώς αφού έχει γίνει θεσμός και πλέον αναγνωρίζεται πανελλαδικά.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Θεσσαλίας