Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Οι “New York Times” για τη Ρένα Δούρου

Πορτρέτο της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου φιλοξενεί η τελευταιά έκδοση των New York Times (The Saturday Profile), με τίτλο «Μία Ελληνίδα πολιτικός πρόθυμη να αντικρίσει τον λαό».

Η μεγάλης κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα, στο άρθρο της για τη νέα περιφερειάρχη Αττικής (που περιλαμβάνει βιογραφικά και πολιτικά στοιχεία) σημειώνει μεταξύ άλλων ότι:

• «Η εκλογή της κυρίας Δούρου αποτελεί μέχρι στιγμής την μεγαλύτερη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκλογή της, με 50,8% των ψήφων, σοκάρισε το πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα».

• «Η κυρία Δούρου λέει πως ο στόχος της είναι απλός: να δημιουργήσει μια ανοικτή και λειτουργική διακυβέρνηση χωρίς τη διαφθορά και τις υπόγειες συμφωνίες που αποτελούσαν τρόπο ζωής στη χώρα αυτή. Στο τέλος της πενταετίας, λέει, η διακυβέρνηση της Αττικής θα είναι όπως η διακυβέρνηση άλλων χωρών».

• «Η κυρία Δούρου θεωρεί ότι η αξιολόγηση αποτελεί ένα σημείο έναρξης της περικοπής θέσεων εργασίας και ότι γίνεται για να ικανοποιηθούν οι πιστωτές της χώρας, και αρνείται να παραδώσει τους φακέλους τους».

• «Σε πρόσφατη ομιλία της, είπε ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή για εργαζόμενους που είπαν ψέματα για τα πτυχία τους. Αλλά ο εντοπισμός τους είναι δική της δουλειά. Στο γραφείο της, είπε, ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίας ενάντια σε οκτώ υπαλλήλους, υποθέσεις που εκκρεμούσαν από την περίοδο του προκατόχου της»…

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής