ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Οι αγρότες ετοιμάζονται για «κάθοδο» στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών στη ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, με τους εκπροσώπους να υπόσχονται κλιμάκωση των αγώνων χωρίς να αποκλείουν το σενάριο «καθόδου» στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μία από τις προτάσεις των αγροτικών μπλόκων που αρχίζει και «κερδίζει» μεγάλο έδαφος είναι η «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα, στο περιθώριο μίας πολύ μεγάλης πανελλαδικής κινητοποίησης.

Παράλληλα, αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι σήμερα, Κυριακή (4/2), οι αγρότες θα αποχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη για να δημιουργήσουν νέα συντονιστικά αγώνα, ενώ για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, όπου αναμένεται να σχεδιάσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Χιλιάδες αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα έδωσαν δυναμικό παρών, διαμαρτυρόμενοι για το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής και την ελλιπή, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, στήριξη της πολιτείας.

Αυτό που ζητούν, είναι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, όπως η μείωση του κόστους παραγωγής και η πώληση φθηνών προϊόντων, με αρκετούς από αυτούς να εκτιμούν πως αρκετοί νέοι θα αναγκαστούν να παρατήσουν τα χωράφιά τους.

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των αγροτών στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (3/2) το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών και εκπροσώπων άλλων κλάδων του πρωτογενούς τομέα στη Θεσσαλονίκη, έξω από τον χώρο της ΔΕΘ συγκεκριμένα, με τους διαδηλωτές να υπόσχονται κλιμάκωση των αγώνων.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, συγκεντρώθηκαν αγρότες από τη Θεσσαλία κι άλλες περιοχές της Ελλάδας και σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, πέταξαν στον δρόμο κάστανα και μήλα.

Στη συνέχεια έκαναν πορεία στο χώρο της ΔΕΘ, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, με τον Ρίζο Μαρούδα, πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, να υπογραμμίζει ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας.

Το παρών έδωσαν φοιτητές που κινητοποιούνται ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, οι αγρότες ενώθηκαν με τους συναδέλφους τους από την Κεντρική Μακεδονία, που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους από την Πέμπτη στη νότια πύλη της ΔΕΘ. Τα τρακτέρ θα αποχωρήσουν την Κυριακή, οπότε και ολοκληρώνεται η Agrotica, ενώ οι αγρότες έχουν εκφράσει τη πρόθεσή τους να επιστρέψουν στα μπλόκα.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα