ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ο Σούνακ ακύρωσε την συνάντηση με τον Μητσοτάκη – Ενοχλημένος ο πρωθυπουργός

Ο Ρίσι Σούνακ ακύρωσε τη συνάντησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μόλις λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί, προκαλώντας την αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού!

«Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί. Ελλάδα και Βρετανία ενώνονται από παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων είναι εξαιρετικά ευρύ.

Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση. Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την ξαφνική απόφαση του Σούνακ να ακυρώσει τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη τους συνάντηση.

Η δήλωση Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Είναι σαφές πως ο Σούνακ ακύρωσε αυτή τη συνάντηση τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω των όσων είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξη στο BBC One και τη δημοσιογράφο Laura Kuenssberg την Κυριακή σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «θα φαίνονταν καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Δεν είναι ζήτημα επιστροφής, τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα και εκλάπησαν».

«Για εμάς είναι ζήτημα επανένωσης, πού μπορείς να θαυμάσεις καλύτερα αυτά τα σημαντικά μνημεία. Αν κόβαμε μισή τη Μόνα Λίζα και η μισή ήταν στο Λούβρο, τι θα συνέβαινε;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα