ΕπικαιρότηταΠεριφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΠεριφέρειεςΠολιτισμός

Ο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» από τη Σκηνή «Μελίνα Μερκούρη»

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει την θεατρική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία της Ιωάννα Γεωργαντά.

Η παράσταση θα «ανέβει» από τη Νεανική Σκηνή «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1).

Είσοδος ελεύθερη

Συντελεστές

• Σκηνοθεσία/διδασκαλία: Ιωάννα Γεωργαντά

• Σκηνογραφία/διδασκαλία: Μαγδαληνή Σίγα

• Επιμέλεια κίνησης: Κωνσταντίνα Καστέλλου

• Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Τσολερίδης

• Βίντεο (trailer): Μαγδαληνή Σίγα

• Δημιουργικό Βίντεο (trailer): Ιωάννα Γεωργαντά, Μαγδαληνή Σίγα, Χρήστος Σταυρίδης

• Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελισάβετ Νικολαΐδου

Τα σκηνικά, οι μάσκες και τα σκηνικά αντικείμενα της παράστασης υλοποιήθηκαν από τους ίδιους τους μαθητές της νεανικής σκηνής, των θεατρικών εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη».

 

Παίζουν

Κωνσταντίνα Τσολακίδου, Πορφυρή Μόγκα, Μαγδαληνή Μάρθα, Ανδριάνα Νίκλη, Δήμητρα Αχπαρίδου, Χρήστος Σταυρίδης, Νάσος Παπαδόπουλος, Ερμής-Μιχαήλ Αθανασόπουλος, Διομήδης Αλεβιζάτος, Αγγελος Μοσχόπουλος, Μαρία-Αννα Γιαννακόπουλου, Αλέξανδρος Μαυρουδόπουλος, Θοδωρής Ησαϊλίδης, Έλενα Ιωανίδου, Στέλλα Κασιμίδου, Στέφανος Τσαβές.

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Αυτά τα βίαια πάθη, βίαια τέλη έχουνε», είναι μια φράση που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτήν την ανυπότακτη λυρική τραγωδία!

Ο απόλυτος έρωτας συναντάει τον υποκριτικό ρεαλισμό, την ανάγκη να είσαι μεγάλος και να ζεις μέσα σε ανώφελους «καθωσπρεπισμούς», ξεχνώντας το μεγαλύτερο συναίσθημα… Την αγάπη.

Πόσο εύκολα μπορούμε λοιπόν να αγαπήσουμε; Πόσο τολμάμε να αγαπήσουμε; Πόση δύναμη έχει η αγάπη;”…

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα