ΔήμοιΔήμος Πειραιά

Ο “παλιός” ΟΣΕ Πειραιά παραχωρήθηκε στον Δήμο

Ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ, Νίκος Ιωαννίδης, υπέγραψαν τη σύμβαση παραχώρησης στον Δήμο Πειραιά του κτιρίου του παλαιού σταθμού του ΟΣΕ στο λιμάνι, των παλαιών γραμμών, καθώς και του περιβάλλοντος χώρου που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή προχωρά πλέον στις διαδικασίες αξιοποίησης της συγκεκριμένης περιοχής, με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, περιπάτου, ποδηλατοδρόμου και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε σχετικά:

Σήμερα είναι μία μεγάλη ημέρα για τον Πειραιά, καθώς μπήκε ο θεμέλιος λίθος στην αναμόρφωση ενός ιστορικού και σημαντικού κομματιού της πόλης.

Βήμα-βήμα αλλάζουμε την πόλη μας και της ξαναδίνουμε την χαμένη της λάμψη και αρχοντιά.

Έχω πει επανειλημμένως, ότι βασικός μας στόχος είναι να βάλουμε και πάλι τον Πειραιά σε αναπτυξιακή τροχιά και να τον καταστήσουμε σύμβολο αναγέννησης και εξόδου της πατρίδας μας από τη μιζέρια.

Χαίρομαι ιδιαίτερα, που σε αυτή μας την προσπάθεια βρήκαμε συμπαραστάτη τον πρόεδρο της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Ιωαννίδη, τον οποίο και ευχαριστώ βαθύτατα για τη θετική του ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημά μας.

Από την πλευρά του, ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε:

Ανάπτυξη δεν σημαίνει μόνο λεφτά, αλλά και κοινωνική προσφορά…

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι