ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα έγινε στο Δημαρχείο της Αθήνας (VIDEO)

Φωτό Video ScreenGrab

Γεγονός είναι ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών στην Ελλάδα, με την είδηση να κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω του Πρακτορείου Reuters.

Η ηθοποιός Αλεξία Μπεζίκη παντρεύτηκε το βράδυ της Πέμπτης 7 Μαρτίου 2024 τη σύντροφό της Δανάη Δεληγεώργη, με πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο Αθηνών.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, πάντρεψε το ζευγάρι σε μια χαμηλών τόνων και συγκινητική τελετή, παρουσία δεκάδων φίλων και συγγενών, οι οποίοι καταχειροκρότησαν το ζευγάρι όταν αντάλλαξε τους όρκους του και αγκαλιάστηκε.

«Συγχαρητήρια σε αυτή τη χώρα», δήλωσε το ζευγάρι.

Την είδηση μετέδωσε το Reuters, το οποίο ανέφερε ότι η Δανάη Δεληγεώργη και η Αλεξία Μπεζίκη έγιναν ένα από τα πρώτα ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου μετά την ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου – ορόσημο για την ισότητα, στον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Η ιστορική ψηφοφορία, αναφέρει το Reuters, ήρθε μετά από δεκαετίες αγώνων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για την ισότητα στο γάμο «στην κοινωνικά συντηρητική χώρα, όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία ασκεί μεγάλη επιρροή».

«Πλέον είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε με μια δήλωση ότι: Ξέρετε κάτι; Δεν έγιναν όλοι αυτές οι προσπάθειες για το τίποτα», δήλωσε η Δανάη Δεληγεώργη πριν από την τελετή.

«Ετσι, η αγάπη είναι αυτή που κερδίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση γάμου έγινε το 2022, ενώ τον περασμένο μήνα η Αλεξία Μπεζίκη γέννησε, ωστόσο η σύντροφός της δεν αναγνωρίστηκε ως νόμιμος κηδεμόνας του παιδιού.

Ωστόσο, η ψηφοφορία στη Βουλή στις 15 Φεβρουαρίου, τα άλλαξε όλα αυτά.

«Αποτελεί επίσης μια νίκη για όλους τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι όλα τα άτομα πρέπει να αναγνωρίζονται για αυτό που επιλέγουν», δήλωσε η 43χρονη ηθοποιός, Αλεξία Μπεζίκη.

«Επιτέλους μας βλέπουν», τόνισε.

Χάρης Δούκας: “Καθήκον μας”

«Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι κάθε πολίτης της Αθήνας έχει την ελευθερία και το δικαίωμα να ζει και να αγαπά όπως αυτός επιθυμεί», δήλωσε στο Πρακτορείο Reuters μετά την τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα