ΕπικαιρότηταΚόσμος

Ο Πούτιν έδωσε χάρη σε δολοφόνο επειδή πολέμησε στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, απένειμε χάρη τον Απρίλιο στον κάτοικο της πόλης Κεμέροβο, Βλαντισλάβ Κανιούς, ο οποίος είχε σκοτώσει την πρώην κοπέλα του Βέρα Πεχτελιόβα.

Αυτό συνάγεται από την επίσημη απάντηση της εισαγγελίας της περιοχής του Ροστόφ, την οποία έλαβε ο πατέρας της, αντίγραφο της οποίας δημοσίευσε η ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων Άννα Ποπόβα.

Στο κανάλι της στο Telegram, η Ποπόβα δημοσίευσε την απάντηση της εισαγγελίας στους γονείς της Πεχτελιόβα, από την οποία συνάγεται ότι το διάταγμα του Ρώσου προέδρου για την απονομή χάριτος στον δολοφόνο της κόρης τους υπογράφηκε στις 27 Απριλίου του 2023.

Αντιδράσεις για την απόφαση του Πούτιν

«Δηλαδή ο Πούτιν απλά έδωσε χάρη στον δολοφόνο. Ο Κανιούς σκότωνε επί μερικές ώρες την Βέρα. Στη νομική γλώσσα, λένε με ιδιαίτερη σκληρότητα, στην ανθρώπινη με αρρωστημένο σαδισμό. Στο σώμα της υπήρχαν 111 τραύματα, πριν τη σκοτώσει τη βίαζε και στη συνέχεια την έπνιξε με καλώδιο ενός σίδερου (σιδερώματος)», έγραψε η Ποπόβα στην ανάρτησή της.

«Τι να κάνουμε; Ναι όπως πάντα: να μην σιωπούμε: Να φωνάζουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε. Αν σιωπήσουμε απλώς θα συμβιβαστούμε με το ότι αυτοί οι δολοφόνοι θα περπατούν ελεύθερα στους δρόμους μας. Στείλτε το αυτό στα μέσα ενημέρωσης που διαβάζετε. Ας γράψουν γι’ αυτό. Ας ρωτήσουν τον Πεσκόφ για τη λογική μιας τέτοιας απόφασης. Ας ρωτήσουν την εισαγγελία γιατί δεν βλέπει καμία παραβίαση. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε σε ησυχία. Ας δικαιολογηθούν σε όλη την χώρα για τους ‘ήρωες’ τους», γράφει η Ποπόβα στο Telegram.

Το ότι ο Κανιούς είναι ελεύθερος, η Ποπόβα το είχε κοινοποιήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου. «Να λοιπόν που ανεβάζει φωτογραφίες από εκδρομή που είχε πάει και ψήνανε σουβλάκια, χαίρεται τη ζωή».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα