ΔήμοιΔήμος ΜαραθώνοςΥπουργείο Εσωτερικών

«Ο πολιτισμός θα αποδειχθεί κερδοφόρος για τη χώρα»

Τη συνεργασία των χωρών που ανέπτυξαν τους αρχαιότερους πολιτισμούς, ζήτησε ο Ηλίας Ψηνάκης.

Συγκεκριμένα, την ανάγκη να συνεργαστούν «οι χώρες που ανέπτυξαν τους αρχαιότερους πολιτισμούς» στους τομείς του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας, των τεχνολογιών, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, υπογράμμισε ο Ηλίας Ψηνάκης, στη συνέντευξη Τύπου για το 1ο φόρουμ ελληνοκινεζικών σχέσεων μεταξύ Δήμων.

Το φόρουμ θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή εκατοντάδων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της επιχειρηματικότητας σε Ελλάδα και Κίνα, στις 11 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, κατόπιν πρωτοβουλίας του δημάρχου Μαραθώνα και προέδρου της Αμφικτιονίας των αρχαίων ελληνικών πόλεων, Ηλία Ψηνάκη.

Οπως αναφέρθηκε σε σχετική συνέντευξη Τύπου, στην κεντρική αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο φόρουμ αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των 13 Περιφερειών της χώρας, οι δήμαρχοι των 160 πόλεων που απαρτίζουν την Αμφικτιονία, συνοδευόμενοι από τοπικούς επιχειρηματίες, καθώς και περί τους 100 δημάρχους και επιχειρηματίες της Κίνας.

Το φόρουμ θα διοργανώνεται κάθε χρόνο, εναλλάξ, ανά χώρα.

Στόχος της συνάντησης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαίδευσης και σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας.

«Δεν είναι απλά μία διακρατική συνεργασία, αλλά έχει ευρύτερο πεδίο, καθώς επεκτείνεται στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Η συνάντηση θα φέρει σε επαφή πόλεις των δύο χωρών και πιστεύουμε ότι η συνύπαρξη αυτή θα αποδειχθεί κερδοφόρα», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, Ζοού Ξιαόλι από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του προέδρου της χώρας του, Σι Τσινπίνγκ για ανασύσταση, σε σύγχρονη εκδοχή, του Δρόμου του Μεταξιού, μέσω του επενδυτικού προγράμματος «Μία ζώνη, ένας Δρόμος», το οποίο, όπως είπε, «θα συμβάλει ώστε η Ελλάδα να γίνει μηχανή ανάπτυξης».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: www.inthecity.gr

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι