ΠΕΣΥΔΑΠΦορείς-Οργανισμοί

Ο ΠΕΣΥΔΑΠ σε εκδήλωση στη Σαλαμίνα για αδέσποτα ζώα

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα αδέσποτα ζώα, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος που εφαρμόζει το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ).

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η συμμετοχή αντιπροσωπείας του ΠΕΣΥΔΑΠ με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό του Δημοσθένη Σταματάτο, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σαλαμίνας, με τίτλο: «Τα ζώα συντροφιάς στη ζωή μας-Αλήθειες και Μύθοι».

Η εκδήλωση σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, καθώς παρεβρέθηκαν σε αυτήν πλήθος πολιτών, οι οποίοι έγιναν δέκτες μιας ολοκληρωμένης ενημέρωσης γύρω από τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και για το καθεστώς διαχείρισης των αδέσποτων.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο πρόεδρος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, τόνισε σχετικά:

«Η ενημέρωση των πολιτών είναι προτεραιότητά μας. Αυτή εντάσσεται ως προληπτικό μέτρο στη στρατηγική που αναπτύσσουμε για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε σημαντική την πρωτοβουλία που έλαβε η δημοτική αρχή της Σαλαμίνας, συνεπικουρούμενη από φιλοζωϊκά σωματεία.

Ο ΠΕΣΥΔΑΠ θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα που του απευθύνουν οι Δήμοι – μέλη του για παροχή εξειδικευμένης προσέγγισης σε ζητήματα που εμπίπτουν στον κατάλογο των υπηρεσιών του».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:ΠΕΣΥΔΑΠ