ΔήμοιΔήμος Ραφήνας-ΠικερμίουΔήμος Σαρωνικού

Ο Νάσος Αθανασίου για τα Κέντρα Υγείας Καλυβίων και Ραφήνας

Κοινή επιστολή των δημάρχων Σαρωνικού και ΡαφήναςΠικερμίου για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν ασθενείς και προσωπικό στα υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας Καλυβίων και Ραφήνας, κατέθεσε ως Αναφορά ο Νάσος Αθανασίου, βουλευτής Ανατολικής Αττικής.

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ( PHOTO EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τα αυξημένα κρούσματα από τη μετάλλαξη Omicron έχουν κάνει την κατάσταση αφόρητη, με ατελείωτες ουρές ασθενών να σχηματίζονται καθημερινά.

Τα δύο Κέντρα Υγείας είναι συγχρόνως δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας, Εμβολιαστικά Κέντρα, καθώς και Κέντρα Αναφοράς για την νόσο Covid-19, χωρίς να διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό.

Ο Νάσος Αθανασίου έχει ζητήσει την άμεση ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων της Ανατολικής Αττικής, καταθέτοντας στη Βουλή πέντε διαφορετικές Ερωτήσεις και Αναφορές κατά τους τελευταίους 14 μήνες.

Ωστόσο, στα διαβήματά του αυτά, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, δεν έλαβε καμία απάντηση από το Υπουργείο Υγείας.

Απάντηση δεν έχει δοθεί ούτε για τις αναιτιολόγητες καθυστερήσεις στον εμβολιασμό κατ’ οίκον των ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Το Υπουργείο Υγείας δεν έχει μπει καν στον κόπο να προσφέρει μια προσχηματική δικαιολογία.

Παρ’ όλα αυτά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να επανέρχεται στο θέμα…

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι