ΔήμοιΔήμος Αγίου Δημητρίου

Ο «Μονόλογος» της Σιμόν ντε Μπωβουάρ στον Αγ. Δημήτριο

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, φιλοξενεί τη σπουδαία θεατρική παράσταση «Μονόλογος» της Σιμόν ντε Μπωβουάρ, με τη Μάνια Παπαδημητρίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Γυναίκες μέσης ηλικίας είναι ο άξονας του τρίπτυχου έργου της Σιμόν ντε Μπωβουάρ, «Προδομένη Γυναίκα», γυναίκες που ωριμάζουν και νιώθουν την προδοσία γύρω τους. Η Μυριέλ βρίσκεται μόνη, παραμονή πρωτοχρονιάς, σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Παρισιού σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Είναι εγκαταλελειμμένη από όλους και απομονωμένη.

Αυτή τη βραδιά που όλοι βρίσκονται με δικούς τους ανθρώπους, αυτή ανακαλεί βίαια τις σχέσεις και τα άσχημα βιώματα της ζωής της. Αποδίδει ευθύνες σε όλους τους άλλους και προσπαθεί να κρατηθεί από φαντασιώσεις και γεγονότα που δεν ξέρουμε που θα καταλήξει. Βλέπει να γερνά και να προδίδεται από τους άντρες της ζωής της και τους οικείους της. Τα λάθη πολλά, δικά της, των άλλων;

Η Σιμόν ντε Μπωβουάρ αφήνει τον θεατή να αποφασίσει για την αιτία της ανθρώπινης μοναξιάς και τις επιπτώσεις που απορρέουν από τις σχέσεις της αστικής οικογένειας. Ένα κείμενο προβληματισμού, ένα ψυχογράφημα για ανθρώπους που βιώνουν την απομόνωση και την αποξένωση, τη «βία» από τους ανθρώπους και από την κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη.

Η Σιμον ντε Μπωβουάρ βάζει τον άνθρωπο απέναντι στον εαυτό του, στις ευθύνες του και στις αποτυχίες του.

Μετάφραση, διασκευή, σκηνοθεσία: Αθηνά Κεφαλά

Μυριέλ: Μάνια Παπαδημητρίου

Παίζει τσέλο και αυτοσχεδιάζει η Μαίρη Σκοπελίτη.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη!

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι