ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ο Μητσοτάκης συνάντησε τον Μακρόν στο Παρίσι – Στο επίκεντρο των συνομιλιών ο πόλεμος στην Γάζα

Συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της Διάσκεψης για τη Γάζα στο Παρίσι είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο συζητήθηκε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς κι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και η ανάγκη ανθρωπιστικών παύσεων και αποκατάστασης συνεχούς ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Συζητήθηκε ακόμη η πρόταση για τη διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου δια θαλάσσης, αναγνωρίζοντας τις επιχειρησιακές δυσκολίες του εγχειρήματος. Οι δύο ηγέτες προχώρησαν επίσης σε μια συνολική επισκόπηση των ελληνογαλλικών σχέσεων.

Στη Διάσκεψη για τη Γάζα ο Μητσοτάκης

Νωρίτερα την ελληνική πρόθεση για συμμετοχή στην παροχή βοήθειας στους αμάχους εξέφρασε από την Διάσκεψη του Παρισιού για τη Γάζα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και των ομήρων», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνοντας το λόγο στην διεθνή διάσκεψη για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας, που πραγματοποιείται στο Παρίσι μετά από πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα όπως και Κύπρος βρίσκονται κοντά στην περιοχή της κρίσης σημειώνοντας πως το ελληνικό κράτος ήδη έχει παράσχει, με εναέρια μέσα, ανθρωπιστική βοήθεια στην λωρίδα της Γάζας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε επίσης υπέρ της κυπριακής πρότασης περί δημιουργίας ενός θαλάσσιου διαδρόμου για την μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο στη Γάζα και σημείωσε πως η Ελλάδα προτίθεται να συμμετάσχει ενεργά στο εγχείρημα. Τέλος ο πρωθυπουργός την αναγκαιότητα «να ξεκινήσουμε την συζήτηση για πολιτική λύση στη σύγκρουση αυτή, που είναι και ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουμε ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή».

Το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον ομόλογό του της Παλαιστινιακής Αρχής, Μοχάμεντ Ιμπραχίμ Σταγιέχ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα