ΔήμοιΔήμος ΧαλανδρίουΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Ο μεγαλύτερος σχολικός λαχανόκηπος είναι στο Χαλάνδρι

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος σχολικός λαχανόκηπος στην Ελλάδα, έκτασης 300 τ.μ., στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Θέμη Δημητρακόπουλου, εκπρόσωπο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, του Κώστα Ζουράρι, υφυπουργού Παιδείας και του Νίκου Φίλη, τέως υπουργού Παιδείας.

Η πρωτοβουλία αυτή του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών ΠΑΚΟΕ έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια με άλλους λαχανόκηπους που έχει δημιουργήσει στην Αττική.

Η φιλοσοφία της πορείας του ΠΑΚΟΕ, που λειτουργεί εδώ και 37 χρόνια με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων, στοχεύει στην ουσιαστική, βιωματική δράση της μαθητικής και σπουδάζουσας νεολαίας, για τη δημιουργία πρωτογενούς παραγωγής, ώστε το αποτέλεσμα της λειτουργίας του λαχανόκηπου να καλύπτει σε ένα βαθμό τη διατροφή των παιδιών αυτών.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Ζουράρις, ο τέως υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, ο δ/ντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, Κώστας Αρβανιτάκης, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, Μανώλης Μπαχλιτζανάκης και τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, Παναγιώτης Χριστοδουλάκης.

Μετά τον αγιασμό που έγινε στο χώρο φύτευσης των φυτών από τον πατέρα Λάμπρο Ανδρεάκη, τα παιδιά ξεκίνησαν να φυτεύουν τα φυτά (μαρούλια, σαλάτα, ντοματιά, πιπεριά, κολοκυθιά, μελιτζάνα και αγγουριά). Το κάθε παιδί φύτεψε τρία φυτά με το ονοματεπώνυμο του σε συγκεκριμένο ταμπελάκι.

Στο τέλος υπήρχε μπουφές με οικολογικά εδέσματα.

Την επόμενη εβδομάδα, το ΠΑΚΟΕ θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια ενός ακόμα λαχανόκηπου στο Αιγάλεω.

Ελπίζεται ότι με την προβολή τέτοιων εκδηλώσεων, να συνειδητοποιήσει ο Ελληνας πολίτης ότι η πρωτογενής παραγωγή αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης του τόπου.

Το ΔΣ του ΠΑΚΟΕ ευχαριστεί του εθελοντές συνεργάτες του και συγκεκριμένα τη Μαρία Παπαδοπούλου, τον Γιώργο Καρκαλάτο, την Πόπη Καραμποΐκη, τη Μαρινέτα Σκλαβενίτη, τη Μαρία Φακυρίδου και τη Μελίνα Αποστολίδου.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι