ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης διαγράφηκε οριστικά από τον ΔΣΑ – Για τον ναζιστικό χαιρετισμό στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Με ομόφωνη απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Δικαστηρίου, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης διαγράφηκε οριστικά από το ΔΣΑ.

Η απόφαση αυτή, λήφθηκε εξαιτίας του ναζιστικού χαιρετισμού που έκανε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2023, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο του Δικηγορικού Συλλόγου, είχε προχωρήσει στην διαγραφή του από το μητρώο του ΔΣΑ.

Τον Νοέμβριο του είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του μέσα στην δικαστική αίθουσα, στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ήταν συνήγορος του Γιάννη Λαγού.

Σε ψήφισμα του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΑ τότε, είχε επισημανθεί ότι «ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι απόλυτα ασυμβίβαστος με τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις και τη δεοντολογία του δικηγορικού σώματος» και για το λόγο αυτό, «ο ΔΣΑ έχει διαχρονικά στηλιτεύσει τέτοιου είδους συμπεριφορές, που προσβάλλουν τα εκατομμύρια θυμάτων του ναζισμού, ξυπνούν ανατριχιαστικές μνήμες από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας, απάδουν στο δικηγορικό ήθος και αντίκεινται στη συνταγματική δημοκρατική τάξη».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα