ΕπικαιρότηταΚόσμος

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης του Ισραήλ, ζητεί την αποπομπή Νετανιάχου

Την αποπομπή του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον σχηματισμό κυβέρνησης με επικεφαλής άλλο στέλεχος, που θα ορίσει το κόμμα Λικούντ.

Αυτό ζήτησε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12.

«Δεν μπορούμε να διεξάγουμε μια ευρεία (στρατιωτική) επιχείρηση με πρωθυπουργό κάποιον στον οποίο δεν έχουμε εμπιστοσύνη», είπε ο Λαπίντ, ζητώντας την αποπομπή του Νετανιάχου για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Χωρίς να κατονομάσει κάποιο στέλεχος του Λικούντ ως πιθανό αντικαταστάτη του Νετανιάχου, υποστήριξε πως αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, συμμερίζονται την άποψη ότι είναι επιτακτική η αλλαγή σκυτάλης στον πρωθυπουργικό θώκο.

Ο Λαπίντ διαβεβαίωσε ότι (εφ’ όσον αποφασιζόταν η αποπομπή του Μπενιαμίν Νετανιάχου από την πρωθυπουργία) το δικό του κόμμα θα συμμετείχε σε ενδεχόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό την ηγεσία του κόμματος Λικούντ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το κόμμα Λικούντ αναφέρει ότι είναι «θλιβερό και ντροπιαστικό» να παίζει ο Λαπίντ «πολιτικά παιχνίδια εν καιρώ πολέμου» επιδιώκοντας την αποπομπή του πρωθυπουργού «ο οποίος ηγείται της επιχείρησης» εναντίον της Χαμάς.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα