Αντιπεριφέρεια ΠειραιάΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Ο Γιώργος Γαβρίλης για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του προγράμματος Δημοτικού Θεάτρου, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης έδωσε το παρών, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την έμπρακτη στήριξή του στις πολιτιστικές δράσεις του Θεάτρου.

Ο Γιώργος Γαβρίλης υπογράμμισε τα εξής:

«Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι ένα εμβληματικό μνημείο, τόσο ως κτίριο, όσο και εσωτερικά (σκηνή, εξοπλισμός, κ.λπ.). Θέλουμε το Δημοτικό Θέατρο σημείο αναφοράς για την πόλη, ένα σχολείο πολιτισμού και ευαισθητοποίησης που θα οικοδομεί σχέσεις με την κοινωνία και τελικά θα συνομιλεί και θα εκφράζει τις αγωνίες, τις ανάγκες, τα όνειρα, την κριτική και τον προβληματισμό της.

Η αναστήλωση και η λειτουργία του ήρθε σε μια κρίσιμη στιγμή, όταν ο Πειραιάς και η ευρύτερη περιοχή αναζητούσε επιτακτικά μια νέα, σύγχρονη πολιτιστική ταυτότητα. Και για να γίνει αυτό, πρέπει το Δημοτικό Θέατρο να έχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει και να υλοποιεί σε βάθος χρόνου με ασφάλεια και στόχους. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η εξασφάλιση της οικονομικής του αυτοτέλειας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Περιφέρεια στηρίζει τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου χρηματοδοτώντας με 1.180.800 ευρώ για 4 χρόνια.

Το πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου πρέπει να είναι μια εικόνα των προσδοκιών μας. Ευχόμαστε και επιδιώκουμε το πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου να αποτελεί ένα διαφορετικό υπόδειγμα που θα ευαισθητοποιεί, θα τροφοδοτεί τη σκέψη, τον προβληματισμό, θα καλλιεργεί την αισθητική και την σκέψη.

Με αυτές τις γενικές αρχές και σκέψεις, πιστεύουμε ότι στο Πρόγραμμα του Θεάτρου πρέπει να χωρούν και στοχευμένες παραγωγές/παραστάσεις, που να απευθύνονται σε ομάδες πληθυσμού που για διάφορους λόγους σήμερα είναι αποκομμένες από τον πολιτισμό.

Για παράδειγμα, παραστάσεις αφιερωμένες σε ανέργους, σε ειδικά κοινά πραγματοποιούμενες ακόμη και έξω από το συμβολικό χώρο του Θεάτρου. Ενα πρόγραμμα που θα δένει με τις αναζητήσεις της πόλης, θα διαχέει το θέατρο στους πολίτες και θα οικοδομεί σταδιακά νέες σχέσεις».

 

Προτεινόμενα