Περιφέρεια Νοτίου ΑιγαίουΠεριφέρειες

Ο Γιώργος Χατζημάρκος για τις προκρατήσεις στα νησιά

Αύξηση κατά μέσο όρο 12% στις προκρατήσεις για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, δίνουν μέχρι στιγμής οι μεγάλοι tour operators, στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως.

Τα θετικά μηνύματα του τελευταίου διαστήματος, όσον αφορά στην τουριστική περίοδο του 2017, επιβεβαιώθηκαν και επισήμως από τα στοιχεία των προκρατήσεων των μεγαλύτερων tour operators, που παρουσιάστηκαν στην διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market.

Οι μέχρι στιγμής προκρατήσεις, σε σύγκριση με τα ποσοστά των προκρατήσεων την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, δείχνουν αύξηση των αφίξεων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίουτης τάξης του 12%.

Θετικά είναι τα μηνύματα και για το νησί της Κω, γεγονός που καταδεικνύει ότι η μεθοδική προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ και της Ενωσης Ξενοδόχων Κω, αποδίδει και φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφαινόμενη αύξηση των αφίξεων για το 2017, έρχεται σε συνέχεια της φετινής σεζόν, όπου ο εισερχόμενος τουρισμός σημείωσε νέα ρεκόρ, γεγονός που προκαλεί εύλογη αισιοδοξία για ακόμη καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκοςαπό το Λονδίνο όπου βρίσκεται και σχολιάζοντας τα στοιχεία των προκρατήσεων, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση που γίνεται στον κόσμο, την WTM, όπου συμμετέχουν 182 χώρες. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται ανάμεσα σε αυτές, με μια πολύ ισχυρή, πολύ προσεγμένη και ιδιαίτερη παρουσία εφέτος.

Επιδίωξή μας ήταν να αφήσουμε, με τον καλύτερο τρόπο, το αποτύπωμα των νησιών μας στην διεθνή τουριστική αγορά, να στηρίξουμε και να προβάλουμε την ταυτότητά τους.

Μέχρι στιγμής, στην WTM και από όλες τις επαφές που έχουμε εδώ, καταγράφουμε μόνο θετικά μηνύματα. Τα στοιχεία των προκρατήσεων δείχνουν ότι κινούμαστε με θετικό πρόσημο γύρω στο 12%.

Είναι ένα ποσοστό, που δημιουργεί πολύ μεγάλη προσδοκία για το 2017. Ας μην ξεχνάμε ότι ερχόμαστε από μία χρονιά που ήδη σημειώθηκαν ρεκόρ αφίξεων.

Τα εξαιρετικά αισιόδοξα μηνύματα που εισπράττουμε, εδώ στο Λονδίνο, μας χαροποιούν και για ένα επιπλέον λόγο: αποτυπώνουν το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που κάναμε τα δύο τελευταία χρόνια, για να διατηρήσουμε τον τουρισμό στα νησιά μας, αλώβητο από τις αλλεπάλληλες αρνητικές συγκυρίες.

Στην πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, η στήριξη του τουρισμού και ειδικά στη νησιωτική Ελλάδα, είναι ένα στοίχημα επιβίωσης.

Ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχουμε επενδύσει πάρα πολύ στον τουρισμό και εξακολουθούμε να διοχετεύουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ενέργειά μας αλλά και του προϋπολογισμού μας, για την στήριξή του, ακριβώς επειδή είναι ο μοναδικός κλάδος της οικονομίας ο οποίος μπορεί να δώσει, θέσεις εργασίας, εισόδημα, ελπίδα στην νησιωτική κοινωνία.

Είμαι βέβαιος πως αν δουλέψουμε όλοι με σεμνότητα, σοβαρότητα, με σχέδιο και μεθοδικότητα, θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική που σήμερα υπάρχει, για να στηρίξουμε την μοναδική πηγή αισιοδοξίας στη χώρα μας, που είναι ο τουρισμός».

 

Προτεινόμενα