ΔήμοιΔήμος Αγίου Δημητρίου

Ο Άγιος Δημήτριος αλλάζει… συμπεριφορά!

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου καλεί τους πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και τη φωνή τους για την προβολή και προάσπιση της αλλαγής στον τρόπο συμπεριφοράς όλων μας μέσα στην πόλη, σε σχέση με τη μετακίνηση.

Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης της πόλης με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η δημοτική αρχή ωθεί τους πολίτες στην εύρεση βιώσιμων τρόπων που δεν επιβαρύνουν το αστικό περιβάλλον: όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς, αλλά και το συνδυασμό αυτών σε κάθε διαδρομή.

Οι εφετινές δράσεις και εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με την τοπική ποδηλατική ομάδα «Bike Fantasy», τον Ποδηλατικό Σύλλογο Αττικής «Ποδηλ-Αττική Κοινότητα», το Ινστιτούτο οδικής ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγ. Δημητρίου.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» στον Δήμο θα πραγματοποιηθεί 16 με 22 Σεπτεμβρίου 2017 και περιλαμβάνει:

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ποδηλατάδα με ασφάλεια στην πόλη για μικρούς και μεγάλους, βόλτα με απόλυτη ασφάλεια μέσα στην πόλη με το ποδήλατό τους.

Χώρος συνάντησης και εκκίνησης θα είναι το Δημαρχείο και κατάληξη της διαδρομής το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου θα πραγματοποιηθούν διάφορα δρώμενα και παιχνίδια με τη συμμετοχή των μικρών ποδηλατών.

18 έως 22 Σεπτεμβρίου

Επισκέψεις, ενημερώσεις και παρουσιάσεις σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου σχετικά με τα θέματα της βιώσιμης κινητικότητας όπως: Διάφορες πτυχές κινητικότητας, η μείωση χρήσης του Ι.Χ., άλλοι τρόποι βιώσιμης κινητικότητας, ποδήλατο, βάδισμα, μέσα μαζικής μεταφοράς, αναβάθμιση ποιότητα ζωής κ.ά.

19 έως 22 Σεπτεμβρίου

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, οι μεγάλες τάξεις των Δημοτικών σχολείων θα παρακολουθούν μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου και οδηγικής συμπεριφοράς.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται σε 51 ευρωπαϊκές χώρες, κατά το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου 2017, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης μέσα στην πόλη.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι