ΕπικαιρότηταΠολιτική

Νίκος Δένδιας: Είχε επεισόδιο ορθοστατικής υπότασης στο Άγιον Όρος

Ο Νίκος Δένδιας είχε επεισόδιο ορθοστατικής υπότασης κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι οποίες διαβεβαιώνουν πάντως ότι ο ΥΠΕΞ είναι απολύτως καλά στην υγεία του.

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022, το πρόγραμμα του κ. Δένδια περιλαμβάνει επίσκεψη στις Ιερές Μονές Διονυσίου και Δοχειαρίου. Ωστόσο, θα εξετασθεί εάν θα συνεχίσει το πρόγραμμα επισκέψεών του στο Άγιον Όρος.

Σημειώνεται πως η επίσκεψή του ξεκίνησε χθες με μια περιπέτεια, καθώς λόγω πυκνής ομίχλης, το ελικόπτερο που τον μετέφερε δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο των Καρυών, ούτε σε εκείνο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και τελικά κατέβηκε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στο Άγιον Όρος από το 2011. Σημειώνεται πως η ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπείται στην Αθωνική Πολιτεία από τον διοικητή του Αγίου Όρους, η εποπτεία του οποίου ανήκει στον υπουργό Εξωτερικών.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα