ΕπικαιρότηταΚόσμος

Νετανιάχου: Είναι ώρα για πόλεμο – Καμία παύση των εχθροπραξιών με τη Χαμάς

Photo by Twitter @netanyahu

Αμείλικτη στάση συνεχίζει να κρατάει το Ισραήλ, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ακριβώς όπως οι ΗΠΑ δεν θα συμφωνούσαν σε κατάπαυση του πυρός μετά τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ ή μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών με τη Χαμάς μετά τις φρικτές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου», ανέφερε πριν από λίγο ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι εκκλήσεις προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία», τόνισε.

«Η Βίβλος λέει “υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο”», συνέχισε και συμπλήρωσε «αυτή είναι η ώρα για πόλεμο». «Ένας πόλεμος για το κοινό μας μέλλον. Σήμερα, τραβάμε μια γραμμή μεταξύ των δυνάμεων του πολιτισμού και των δυνάμεων της βαρβαρότητας».

Ο Νετανιάχου ερωτηθείς σχετικά με τη θέση του Ισραήλ ότι η χερσαία επιχείρησή του στη Γάζα θα εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που έχει συλλάβει η Χαμάς απάντησε ότι «η κοινή μας εκτίμηση, όχι μόνο των μελών του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και όλων των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού, είναι ότι η χερσαία δράση στην πραγματικότητα δημιουργεί την πιθανότητα -όχι τη βεβαιότητα- να απελευθερωθούν οι όμηροί μας, επειδή η Χαμάς δεν θα το κάνει αν δεν πιεστεί».

«Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλους τους ομήρους πίσω στην πατρίδα», προσθέτει ο Νετανιάχου.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα