Επικαιρότητα

Νέο TikTok Μητσοτάκη: Τα τρία μέτρα της κυβέρνησης για τα υψηλά ενοίκια (VIDEO)

Στη στεγαστική κρίση αναφέρεται στο νέο TikTok που δημοσιεύει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Oπως εξηγεί, 7 στους 10 Ελληνες κατοικούν σε δικό τους σπίτι, όμως οι 3 στους 10 αναγκάζονται να νοικιάσουν και αυτοί αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο πρόβλημα.

Και συνεχίζει: “Για πολλά χρόνια στη διάρκεια της κρίσης, οι τιμές των ακινήτων και των ενοικίων ήταν παγωμένες. Ως αποτέλεσμα όμως της οικονομικής ανάπτυξης, είδαμε μια απότομη αύξηση στις αξίες των ακινήτων και μία πολύ απότομη αύξηση στα ενοίκια. Ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί κατά 20%, τα ενοίκια όμως έχουν αυξηθεί περισσότερο”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνει ότι όσοι ενοικιάζουν αναγκάζονται να δώσουν ένα μεγάλο μέρος του μισθού τους στο ενοίκιο και αυτό είναι πρόβλημα.

Αποτέλεσμα αυτού, είναι πολλοί νέοι ηλικίας 30 έως 35 ετών, να διαμένουν ακόμη με τους γονείς τους.

@kyriakosmitsotakis_Η σκληρή αλήθεια για τα ενοίκια❗️

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

 Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στους λόγους που η στεγαστική κρίση υπάρχει και τους τρόπους που η κυβέρνηση μελετά, ώστε να την αντιμετωπίσει.

Η ζήτηση για ενοίκια, εξηγεί, είναι μεγαλύτερη από ότι είναι διαθέσιμα τα σπίτια.

Η προσφορά είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση διότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια παλιάς κατασκευής τα οποία παραμένουν κλειστά και δεν έχουν επισκευαστεί.

Επιπλέον, άλλα σπίτια κατευθύνονται προς την βραχυχρόνια μίσθωση, δηλαδή σε AirBNB ενώ μια άλλη αιτία είναι η Golden Visa.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τους εξής τρόπους:

“Βοηθάμε ιδιοκτήτες να ανοίξουν τα κλειστά διαμερίσματα όπως το ανακαινίζω εξοικονομώ και ανακαινίζω ενοικιάζω αλλά και μέσα από γενναίες φορολογικές δηλώσεις. Κτίρια και οικόπεδα που κάθονται μέσω του θεσμού κοινωνικής αντιπαροχής μπορούν να φτιαχτούν νέα σπίτια. Μέτρα και περιορισμόύς στο airbnb ενώ αυξήθηκε και το κόστος της Golden Visa”.

Επιπλέον, με το πρόγραμμα “Σπίτι μου”, βοηθιούνται όσοι θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι επιδοτώντας το στεγαστικό τους δάνειο.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο επίδομα ενοικίου που φτάνει έως τα 210 ευρώ και ταυτόχρονα έχει αυξηθεί το επίδομα φοιτητικής στέγασης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλήγει, λέγοντας ότι δεν λύνεται το πρόβλημα από τη μια στιγμή στην άλλη, καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο πανευρωπαϊκό πρόβλημα. “Σας διαβεβαιώνω όμως ότι εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του προβλήματος”.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα