ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Νέο “καρναβαλικό” παραλήρημα Αμβρόσιου: «Ο Διάβολος τους έβαλε» – Ποιον ηθοποιό αποκαλεί “διαβολόπαιδο”

Με νέο κείμενο επανέρχεται ο πρώην Mητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μέσω του οποίου αναφέρεται στην απαράδεκτη δήλωση ότι το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ήταν «οργή Θεού για το καρναβάλι» και απαντάει στους επικριτές του.

Μέσω του ekklisiaonline.gr, ο Αμβρόσιος αναφέρει για τους δημοσιογράφους που επέκριναν τις προκλητικές δηλώσεις του, ότι, ο Διάβολος τους ώθησε να ξεσπάσουν με φοβερά λόγια εναντίον «ενός ταπεινού εργάτου του Ευαγγελίου».

Ο ίδιος αναφέρεται και ειδικά στον ηθοποιό Μιχάλη Ιατρόπουλο, τον οποίο χαρακτηρίζει «διαβολό-παιδο».

«Προφανώς ο Διάβολος τους ώθησε να ξεσπάσουν με φοβερά λόγια εναντίον ενός ταπεινού εργάτου του Ευαγγελίου, του οποίου το ΕΓΚΛΗΜΑ ήταν, ότι αποτόλμησε να ομιλήσει για την ΛΑΤΡΕΙΑ και την ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, η οποία “τελεσιουργείται επισήμως” κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Τριήμερο του Καρναβάλου όχι μόνο στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας, αλλά παγκοσμίως, δηλ. σε ολόκληρη την ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

Η ελαχιστότης μας ΔΕΝ ΤΡΕΦΕΙ ΚΑΚΙΑ στην ψυχή της γι’ αυτό το δυσπερίγραπτο υβρεολόγιο εναντίον μας! Αντιθέτως, όχι μόνον συγχωρούμε τους πάντας, αλλά συγχρόνως και προσευχόμεθα προς τον Πανάγαθον Θεόν:

1ον) Να δώσει μετάνοιαν και επιστροφήν στην αγκαλιά Του σέ όλους αυτούς τους ασεβείς υβριστές μας, δηλ. στα όργανα του Διαβόλου.

2ον) Να μας λυτρώνει από τά πεπυρωμένα βέλη τους, επαναλαμβάνοντας την προσευχήν: «σβέσον τά πεπυρωμένα βέλη του Πονηρού τα καθ’ ημών δολίως κινούμενα» (βλ. Μικρόν Απόδειπνον).

3ον) Να φωτίσει το σκοτεινό μυαλό τους, ώστε να κατανοήσουν, ότι η ελαχιστότης μας δεν ασχολήθηκε με τα θύματα της Τραγωδίας, διά τα οποία άλλωστε εξεφράσαμε την συμπάθειά μας προς τους οικείους των, αλλά με το να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα “ΓΙΑΤΙ, ΘΕΕ ΜΟΥ;”, το οποίον διατυπώθηκε από μια ημερήσια Εφημερίδα των Αθηνών», αναφέρει ο Αμβρόσιος.

Ο πρώην μητροπολίτης αναφέρει, στη συνέχεια, ότι, «τι μας λέγει ο Απόστολος Παύλος; Ότι η ΑΜΑΡΤΊΑ, δηλ. η υποταγή μας στα αμαρτωλά πάθη, μολύνει και την ψυχή και το σώμα! Η πορνεία, οι κακές επιθυμίες, η πλεονεξία κλπ. είναι τα αμαρτήματα, που ΕΠΙΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! Γι’ αυτό, λοιπόν, ο Απόστολος Παύλος μας καλεί να νεκρώσουμε τά πάθη της ψυχής και του σώματος, ………. Με άλλα λόγια μας καλεί να απαρνηθούμε τον Διάβολον και να ΕΝΔΥΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ!

Θα πρέπει, συνεπώς, να διερευνήσουμε μήπως τα διάφορα αυτά έκτακτα και καταστροφικά σοβαρά γεγονότα, τα οποία τώρα τελευταία συμβαίνουν σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη μας (όπως οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαϊές κλπ.), επαναλαμβάνω, μήπως εκφράζουν την οργήν του Θεού για την αποστασία του σημερινού ανθρώπου από τον δρόμο της αρετής, από την αγκαλιά του Θεού; Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας;

Επομένως για κάθε καλής θελήσεως άνθρωπο η επίθεσις των συγκεκριμένων Δημοσιογράφων των Μ.Μ.Ε = των οργάνων του Διαβόλου εναντίον μας είναι όχι απλώς ΑΔΙΚΗ, αλλά ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ!. Ο Διάβολος ενωχλήθηκε πολύ από τα λόγια μας και με δαιμονιώδη κακία κινήθηκε εναντίον μας! Στόμα, λοιπόν, του Διαβόλου έγιναν όλοι αυτοί οι υβρισταί μας!».

«Κύριε, λύτρωσέ με από το στόμα του κ. Ιατρόπουλου!»
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται, και στον ηθοποιό Μιχάλη Ιατρόπουλο, ο οποίος έκανε μία ανάρτηση για τις δηλώσεις Αμβρόσιου, στην οποία ανέφερε ότι, «Mr tragic, αν ο διάβολος είχε μορφή σίγουρα θα είχε τη δική σας».

«Από όλα αυτά τα υβριστικά σχόλια εκράτησα τα πολύ πικρά λόγια του ηθοποιού κ. Μιχαήλ Ιατροπούλου, ο οποίος είπε επί λέξει τα εξής φοβερά λόγια: “Mr. tragic Αμβρόσιε… Αν ο διάβολος είχε μορφή θα είχε την δική σας. Περαστικά πανίβλακα…” Θα ήθελα να απαντήσω στον κ. Ιατρόπουλο:

Αγαπητέ μου,

Σεις πως γνωρίζετε την μορφή του Διαβόλου;

ή Μήπως είσθε εκπρόσωπος του Διαβόλου;

ή Μήπως είσθε συνήγορος και υπερασπιστής του Διαβόλου;

Και τέλος, Μήπως είσθε Δικηγόρος του Διαβόλου;

Πως, λοιπόν, γνωρίζετε την μορφή του Διαβόλου; Για να γνωρίζετε την μορφή του Διαβόλου πρέπει να συνομιλείτε μαζί του! Να είσθε, δηλ. κάτι από όλα αυτά! Ψάξτε, λοιπόν, τον εαυτόν σας και τότε ελάτε να τα πούμε, ΔΙΑΒΟΛΟ-ΠΑΙΔΟ! Εάν, λοιπόν, κάτι απ’ αυτά συμβαίνει, σας εκφράζω τα συλλυπητήριά μου! Επειδή δε ο Αρχιερεύς εξ ορισμού είναι πολέμιος του Διαβόλου, κι’ εγώ απαντώ, προσευχόμενος, και παρακαλώ τον Κύριον με τα λόγια του “Πάτερ ημών”: “Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού”!!!! Κύριε, λύτρωσέ με από το στόμα του κ. Ιατρόπουλου!

Επειδή, λοιπόν, ο Επίσκοπος, κατά την διδασκαλίαν της Μητρός Εκκλησίας μας, είναι “εις τύπον και τόπον Χριστού” (Άγιος Ιγνάτιος Αν-τιοχείας), θα παραθέσουμε στη συνέχεια μία φωτογραφία από το Καρναβάλι του Rio de Janeiro της Βραζιλίας, ώστε ο κ. Ιατρόπουλος να συνειδητοποιήσει τον ρόλον του με όσα περί ημών έγραψε! Εκεί, λοιπόν, ο Διάβολος σύρει στους δρόμους και βασανίζει τον Χριστό!!!!!», σημειώνει.

Ο πρώην μητροπολίτης καταλήγει στα εξής: «Η ελαχιστότης μου, λοιπόν, αγαπητοί μου Αδελφοί, θα ήθελε να τελειώσει αυτό το σημείωμα, επαναλαμβάνοντας τα λόγια:

Αδελφοί μου, ας μετανοήσουμε! Ας αλλάξουμε τρόπο ζωής και συμπεριφοράς! Ας ξαναγυρίσουμε στην Εκκλησία του Χριστού! Ας κάνουμε τον Χριστό ΟΔΗΓΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! Μέσα απ’ την καρδιά μας ας ψάλλουμε τα λόγια, που περιέχονται στην Ακολουθία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής:

“Τ?ς μετανοίας ?νοιξόν μοι πύλας Ζωοδότα, ?ρθρίζει γάρ τό πνε?μά μου, πρός ναόν τόν ?γιόν σου, ναόν φέρον το? σώματος, ?λον ?σπιλωμένον, ?λλ’ ?ς ο?κτίρμων κάθαρον, ε?σπλάγχν? σου ?λέει”.

“ΚΥΡΙΕ ΣΩΣΟΝ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ”! Αμήν».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα