Άλλοι ΔήμοιΔήμοιΠεριφέρεια ΘεσσαλίαςΠεριφέρειες

Νέο μαγειρείο για το Κοινωνικό Συσσίτιο

Νέο κεντρικό μαγειρείο για τις ανάγκες των συσσιτίων των κοινωνικών δομών αποκτάει ο Δήμος Λαρισαίων μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, μετά την υπογραφή της ένταξης του έργου από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Το μαγειρείο με προϋπολογισμό 135.242,64 ευρώ, που θα σιτίζει καθημερινά τους 1.124 ωφελούμενους του κοινωνικού συσσιτίου (άπορους, άστεγους) καθώς και τα παιδιά των παιδικών σταθμών, θα είναι πλήρως λειτουργικό, με τα γεύματα που θα ετοιμάζονται καθημερινά να διανέμονται στους χώρους του κοινωνικού συσσιτίου και των παιδικών σταθμών του Δήμου.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας δήλωσε:

«Το έργο αυτό συμβάλλει στην εκπλήρωση του ειδικού στόχου του ΠΕΠ Θεσσαλίας που είναι η βελτίωση της πρόσβασης και χρήσης των υποδομών πρόνοιας.

Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, που βρίσκονται σε ανάγκη, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού».

Το προς εκτέλεση έργο αφορά την εσωτερική διαρρύθμιση υφιστάμενου κτιρίου καθώς και την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού για τη διαμόρφωσή του σε χώρο κεντρικού μαγειρείου, το οποίο θα πληροί τις συγκεκριμένες προδιαγραφές για αυτή τη λειτουργία.

Το κτίριο βρίσκεται στο Ο.Τ. 613Α στη συνοικία Νεάπολη του Δήμου Λαρισαίων, στον χώρο της σκεπαστής αγοράς, με συνολικό εμβαδόν 94,1 τ.μ.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι