Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Νέες θέσεις εργασίας από έργα ανάπτυξης επιδιώκει η Περιφέρεια Αττικής

Στον στόχο της για τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω ενός αναπτυξιακού προτύπου αναφέρεται η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Οπως υπογραμμίζει, η ανάπτυξη δεν είναι εύκολη υπόθεση και δεν μπορεί να γίνει με εξαγγελίες όμοιες της κυβερνητικής παροχολογίας. Η ίδια θέτει ως προτεραιότητα την όσο το δυνατόν πιο κοινωνική απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και τη συνδυασμένη ορθολογική χρήση τους με τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με την κ. Δούρου, «μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Αττικής συγκατάνευε στις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης. Πλέον η στάση αυτή είναι παρελθόν, και οι δήμοι και οι πολίτες θα βρουν στο πρόσωπο της νέας περιφερειακής αρχής συμπαραστάτη στις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Βέβαια τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, με την κεντρική εξουσία απέναντί μας, ωστόσο χαμένη είναι μόνο η μάχη που δεν έχει δοθεί. Και η Περιφέρεια Αττικής θα δώσει κάθε μάχη εκεί που χρειάζεται, κατά των πολιτικών λιτότητας».

Η Περιφερειάρχης Αττικής σημειώνει ακόμη πως η Περιφέρεια θα επιδιώξει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.

«Χωρίς να ξεχνάμε τους ίδιους τους πόρους της Περιφέρειας. Η συνδυασμένη και ορθολογική χρήση τους, με έμφαση στους άξονες για την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, με στόχο την ανακούφιση των αδύναμων κοινωνικά ομάδων καθώς και τη δημιουργία απασχόλησης, είναι πρώτη προτεραιότητά μας», συμπληρώνει.

Η κ. Δούρου μιλά επίσης για στοχοποίησή της σε όλη την προεκλογική εκστρατεία, «με απειλές κατά της ζωής μου, υβριστικά πανό σε γήπεδα, σεξιστικές ύβρεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από οπαδικά, και όχι μόνο, κέντρα συμφερόντων». Προσθέτει πως αυτό συνέβη διότι «πήγα κόντρα σε ισχυρούς επιχειρηματίες».

Ως προς το πότε βλέπει τη διενέργεια εκλογών, η κ. Δούρου σημειώνει: «Κάθε μέρα που περνά τούτη η κυβέρνηση των τοποτηρητών του Μνημονίου καταστρέφει τις προϋποθέσεις ανάκαμψης της χώρας. Οι εκλογές έπρεπε να γίνουν χθες».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής