Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των υπηρεσιών της Πολεοδομίας συζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με δημάρχους της Αττικής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης συζήτησε το νέο θεσμικό πλαίσιο, με το οποίο διευκολύνεται σημαντικά το έργο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως εκείνων που έχουν την υποχρέωση να παρέχουν υποστήριξη σε όμορους Δήμους.

Ο υπουργός συναντήθηκε με τους δημάρχους:

• Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου

• Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη

• Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ιωάννη Κωνσταντάτο

• Νέας Σμύρνης, Σταύρο Τζουλάκη

• Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης.

Το νέο πλαίσιο δρομολογεί τη μεταφορά του πολεοδομικού ελέγχου από τα γραφεία των Δήμων στις Περιφέρειες, ενώ δίνει τη δυνατότητα πρόσθετων συνεργειών μεταξύ των Δήμων για την υλοποίηση του έργου που απομένει, σε διαδημοτικό επίπεδο, με διαμοιρασμό του κόστους και των λειτουργικών βαρών.

Με τις νέες ρυθμίσεις βελτιώνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών και αίρονται στρεβλώσεις που επιβάρυναν τους Δήμους, οι οποίοι καλύπτουν ΟΤΑ που δεν διαθέτουν γραφεία πολεοδομίας.

Ταυτόχρονα, προσφέρονται επιλογές που λύνουν προβλήματα ελλιπούς στελέχωσης των Δήμων.

Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε τεθεί σε προηγούμενη συνάντηση των ίδιων δημάρχων με τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος επεσήμανε ότι οι νέες ρυθμίσεις επιβεβαιώνουν τη συνέπεια λόγων και έργων της Κυβέρνησης, όπως και τη σταθερή θέση της για την υποστήριξη των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι