ΔήμοιΔήμος ΓαλατσίουΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Νέες ράμπες ΑΜΕΑ σε πεζοδρόμια της Γλυφάδας

Καινούργιες ράμπες για τη διασφάλιση της δυνατότητας χρήσης των πεζοδρομίων στον Δήμο Γλυφάδας από ειδικές κατηγορίες πληθυσμού όπως ΑμεΑ, γονείς με παιδικά καροτσάκια και ηλικιωμένοι ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Συγκεκριμένα, με γνώμονα την ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στο βασικό δικαίωμα της ασφαλούς μετακίνησής τους ενέκρινε σχετική εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Χρήστου Καπάταη, για διάθεση κονδυλίου ύψους 50.000 ευρώ από πόρους της Περιφέρειας, προκειμένου να τοποθετηθούν νέες ράμπες και να επισκευαστούν οι ήδη υφιστάμενες.

Ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στις 104 ράμπες και αποτελεί σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, χωρίς αποκλεισμούς και άλλους εν δυνάμει κινδύνους για την ασφάλειά τους, αναφέρει ο κ. Καπάταης.

Αναφορικά με την ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου Γλυφάδας, ο αντιπεριφερειάρχης σημειώνει ότι επιθυμία της Περιφερειακής Αρχής είναι διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών και παροτρύνει και άλλους Δήμους να προχωρήσουν με τις σχετικές μελέτες σε παρόμοιου είδους βελτιωτικές προτάσεις -έργα.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι