ΕπικαιρότηταΠολιτικήΥπουργείο Εσωτερικών

Νέες προσλήψεις υπόσχεται για το 2016 το ΥΠΕΣ

Προσλήψεις υπαλλήλων για την κάλυψη επειγουσών αναγκών του Δημόσιου τομέα, εντός του 2015 προανήγγειλε η κυβέρνηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Η παράταση έως 31 Δεκεμβρίου 2016, της 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο, αφορά στην τήρηση του κανόνα σύμφωνα με τον οποίο για κάθε πέντε αποχωρήσεις θα γίνεται μία πρόσληψη, ο οποίος ισχύει επί σειρά ετών λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών», διευκρινίζει το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Αυτή (σ.σ. η παράταση) δεν συνδέεται, σε καμία περίπτωση, με την πάγια βούληση, τους σχεδιασμούς και τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης για προσλήψεις σημαντικού αριθμού υπαλλήλων, μέσα στο 2016, για την κάλυψη επειγουσών αναγκών του Δημόσιου τομέα» επισημαίνει.

Οπως ξεκαθαρίζει το υπουργείο, οι «προσλήψεις θα είναι εμπροσθοβαρείς, καθώς από 1/1/2017 θα ισχύει ο νέος κανόνας 1 προς 1 ως προς τις αποχωρήσεις – προσλήψεις».

Ωστόσο, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία «παγώνουν» ως τις 31/12/2016 οι προσλήψεις. Ειδικότερα, με την απόφαση, πήρε παράταση έως την 31n Δεκεμβρίου 2016 η ισχύς της 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο με επίκληση της ανάγκης περιστολής, λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών, των δαπανών στο Δημόσιο, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα