ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Νέα Φιλαδέλφεια: Έρχονται συμπληρωματικές απολογίες των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μιχάλη

Σε συμπληρωματικές απολογίες ενδέχεται να κληθούν από την ανακρίτρια οι 105 προφυλακισθέντες κατηγορούμενοι για την υπόθεση της δολοφονίας του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την εξέλιξη αυτή δρομολογεί η παράδοση στην ανακρίτρια της πραγματογνωμοσύνης-έκθεσης από τη διεύθυνση εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ από τα δείγματα DNA που ελήφθησαν από το σημείο τους 105 κατηγορούμενους αλλά και το δολοφονηθέντα Μιχάλη Κατσούρη.

Σύμφωνα με το Law and Order, ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που πυροδοτεί τις εξελίξεις είναι τα όσα ακούγεται να λέει εμπλεκόμενος στην υπόθεση συνομιλώντας με άλλο κατηγορούμενο, ο οποίος είχε απολογηθεί και είχε αφεθεί ελεύθερος. Από τα λεγόμενα του συγκεκριμένου άνδρα διαφαίνεται ότι κάποιοι είχαν γνώση για το τι ακριβώς έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσούρης.

Καταρχάς πληροφορίες αναφέρουν πως στην πραγματογνωμοσύνη, επισημαίνεται ότι σε δυο μαχαίρια που εντοπίστηκαν στο σημείο εκ των οποίων το ένα αποδίδεται σε Κροάτη κατηγορούμενο εντοπίστηκε μείγμα γενετικού υλικού, στο οποίο εμπεριέχονται και γενετικά στοιχεία του Μιχάλη Κατσούρη.

Ωστόσο, στην απολογία στην ανακρίτρια ο συγκεκριμένος Κροάτης κατηγορούμενος, ηλικίας 23 ετών είχε υποστηρίξει πως το μαχαίρι δεν ήταν δικό του. Ακόμη γενετικό υλικό Κροατών κατηγορουμένων έχει εντοπιστεί σε διάφορα πειστήρια από το χώρο των επεισοδίων όπως σε γάντια, καπέλα, στειλιάρια καθώς και στα αυτοκίνητα με τα οποία οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατέφθασαν στη χώρα μας.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές έχουν ταυτοποιήσει περίπου 40 πρόσωπα από τους 105 προφυλακισθέντες από το βιντεοληπτικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία ως συμμετέχοντες στα επεισόδια. Εξελίξεις όμως στη διερεύνηση της υπόθεσης φαίνεται να δρομολογούν και οι συνομιλίες, Έλληνα κατηγορούμενου, ο οποίος έχει απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερος, καθώς το επίμαχο χρονικό διάστημα φέρεται να βρισκόταν για διακοπές στη Κεφαλονιά.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω κατηγορούμενος στις επίμαχες συνομιλίες φέρεται να συνομιλεί με άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο και να αναφέρει:

  • Κατηγορούμενος: Ρε φίλε να σε ρωτήσω κάτι που πήρα και τον Μ… Αυτοί που πήγανε τώρα οι τέτοιοι, ξέρουνε ποιος το έχει κάνει και ποιος είναι ο δράστης. Ο δράστης δεν πρέπει να πάει να παραδοθεί και να το πάρει πάνω του για να μην τον βγάλουνε τούφα εκατό και άτομα. Δηλαδή εγώ εάν το ‘χα κάνει για να μην κάτσεις εσύ φυλακή, ο Μ.., ο Λ…, ο ψηλός και ο καθεξής δε θα πήγαινα ρε φίλε να παραδοθώ; Αυτό πρέπει να γίνει κανονικά. …Να πάει να παραδοθεί και να, να καθαρίσει και τους εκατό.
  • Κατηγορούμενος: Ναι κατάλαβα τι λες κατάλαβα τι λες. Εεεε όχι δύο Κροάτες τον έναν τον Λ… αυτόν είχαν πιάσει με μαχαίρι, τον… και έναν Κροάτη με μαχαίρι. Ναι. Δεν ξέρω τι να πω ο Μ… μου άφησε να εννοηθεί πάντως ότι ο Θ… και αυτοί ξέρουνε. Τι να σου πω. Ντάξει. Οκ μιλάμε.

Πλέον πληροφορίες αναφέρουν πως φέρεται ήδη να έχει κληθεί σε κατάθεση ένα από τα πρόσωπα που φέρεται να αναφέρονται στη συνομιλία.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα