ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Νέα εξέλιξη: Εκρηκτικές ύλες βρέθηκαν στα αντικείμενα των νεκρών του εγκλήματος στα Τέμπη

Πολύ σημαντικές εξελίξεις για το έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας την 28η Φεβρουαρίου του 2023.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία βρέθηκαν «εκρηκτικές ύλες» στα αντικείμενα των νεκρών.

Ειδικότερα την ύπαρξη ξυλόλιου, τολουόλιου, προπάνιου, βουτάνιου σε αντικείμενα των ανθρώπων που κάηκαν στην φωτιά που εκδηλώθηκε μετά την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη αποκάλυψε ο Βασίλης Κοκοτσάκης, ειδικός πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος της επιτροπής των γονέων-συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας.

Σε πόρισμα πραγματογνωμοσύνης που παρέδωσε σε συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, που με την σειρά τους γνωστοποίησαν σήμερα, στην Εισαγγελία Λαρίσης, από ευρήματα στα τρένα, αλλά κυρίως από ευρήματα υπολοίπων σε ρούχα και αντικείμενα των νεκρών προκύπτει η ύπαρξη εκρηκτικών υγρών και αερίων, που η παρουσία τους στα τρένα δεν δικαιολογείται, σε αντίθεση με το έλαιο σιλικόνης που δεν ανιχνεύθηκε, αν και υπήρχε στους μετασχηματιστές των δύο τρένων για την ηλεκτροκίνησή τους.

Τα όσα ανέφερε, επιβεβαίωσε και το μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο οποίος αποκάλυψε ότι εντός της δικογραφίας, βρήκε συμπληρωματικό πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους, με ανακριτική παραγγελία στις 29 Σεπτεμβρίου του 2023, που παραδόθηκε στις ανακριτικές Aρχές, στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Και ο ίδιος ανέφερε ότι στα αντικείμενα των ανθρώπων εντοπίστηκαν ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο, βουτάνιο, που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στο σημείο του δυστυχήματος και όχι έλαιο σιλικόνης, αν και υπήρχε στους μετασχηματιστές των δύο τρένων για την ηλεκτροκίνησή τους.

Αμέσως το έστειλε στον τεχνικό σύμβουλο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, ο οποίος αφού το μελέτησε, συνέταξε συνοπτική τεχνική έκθεση, την οποία και ο κ. Κωνσταντινίδης, παρέδωσε σήμερα στις ανακριτικές αρχές στη Λάρισα και ήδη την κοινοποιεί προς κάθε ενδιαφερόμενο…

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα