ΔήμοιΔήμος Ελευσίνας

Μυστήριο 156 Ιστορίες για την Ελευσίνα – Εργαστήριο Κινηματογράφου για Εφήβους

Μυστήριο 156 Ιστορίες για την Ελευσίνα | Credit: Vangelis Patsialos

Πώς βλέπουν τα παιδιά το παρελθόν της πόλης; Πώς οραματίζονται τους μελλοντικούς εαυτούς τους σ’ αυτήν;

Από την 1 έως τις 3 Μαρτίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε συνεργασία με το EXILE ROOM, παρουσιάζει τον 2ο κύκλο του έργου Μυστήριο 156 Ιστορίες για την Ελευσίνα, με τίτλο «Αντικατοπτρισμοί», και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε εφήβους και νέους 15 έως 20 ετών.

Ένα κινηματογραφικό εργαστήριο που θα ωθήσει τους συμμετέχοντες να αναρωτηθούν πώς το τοπίο όπου μεγάλωσαν καθρεφτίζεται στις αποφάσεις τους για το μέλλον. Θα μάθουν πώς μπορούν να πουν μια ιστορία μέσα από εικόνες και ήχους, αντλώντας έμπνευση από τις βιομηχανίες και τους αποβιομηχανοποιημένους χώρους της Ελευσίνας αλλά κι από τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί. Θα μάθουν πώς να συνδυάζουν πολυδιάστατες εικόνες και υφές, τραβηγμένες μέσα από κάμερες, μαζί με ηχοτοπία και συνεντεύξεις, για να συνθέσουμε τη δική μας αφήγηση.

Έπειτα από μία σύντομη εισαγωγή στα κινηματογραφικά και ηχητικά μέσα, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες και θα συλλέξουν εικόνες και ήχους της πόλης, χρησιμοποιώντας αναλογικές κινηματογραφικές VHS κάμερες και συσκευές ηχογράφησης.

Ο αντίλαλος του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου του ΚΡΟΝΟΥ, ο αλμυρός απόηχος των Ναυπηγείων, οι ατσάλινοι κρότοι της Χαλυβουργικής αλλά και το βουητό των ανθρώπων που πηγαίνουν καθημερινά στη δουλειά θα ντύσουν ένα διαφορετικό πορτρέτο της Ελευσίνας, σε μια μικρού μήκους ταινία φτιαγμένη από τα παιδιά που μεγαλώνουν στην πόλη. Ο μοναδικός διάλογος που θα ακούγεται στην ταινία θα είναι οι μεταξύ τους συζητήσεις: Τι ονειρεύονται να γίνουν όταν μεγαλώσουν; Πώς βλέπουν οι ίδιοι το μέλλον τους στην Ελευσίνα;

Πληροφορίες

Ημερομηνίες & ώρες

  • Παρασκευή 1 Μαρτίου, 18.00 – 20.00
  • Σάββατο 2 Μαρτίου, 11.00 – 15.00
  • Κυριακή 3 Μαρτίου, 11.00 – 15.00

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε τρεις συναντήσεις.

Χώρος: Αναψυκτήριο – Εντευκτήριο Τέχνης & Πολιτισμού

Δωρεάν συμμετοχή – Απαραίτητη η προκράτηση θέσης εδώ.

Ο εξοπλισμός για τη συμμετοχή στο εργαστήριο παρέχεται.

Εκπαιδευτές: Στέργιος Ντινόπουλος (σκηνοθέτης), Αρσινόη Πηλού (διευθύντρια φωτογραφίας)

Σε συνεργασία με το EXILE ROOM

Μία διοργάνωση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι